Guide til hvordan man fjerner pigmentforandringer

Fjern pigmentpletter og beskyt huden mod fremtidige solskader

solskader

Lys, skandinavisk hud har langt større tendens til at blive solskadet end mørk hud. Det skyldes dels, at der er et lavere indhold af melanin i huden (pigment), som beskytter os fra UV strålernes skadelige effekter. 
Solskader skyldes ligeledes det fakturm, at vi solbader mere intens grundet de få solskinstimer. 
Afhængigt af genetiske faktorer, medicinforbrug som f.eks. p-piller, samt det totale antal timer, vi bruger i solen, vil der ved ca. 30-40 års alderen begynde at fremkomme brune/lyse pletter og diffus rødmen i huden.
 
pigmentpletterSolskader gemmer sig ofte under huden i mange år uden, at man er klar over det.  Vi anbefaler, at man får skannet sin hud hos kosmetolog, så man er klar over, hvor de skæmmende misfarvninger gemmer sig i huden.
En skanning kan give dig en ide om, hvad der ulmer i undergrunden, linjer, rynker, pigmentforandrer, men også fortælle noget om hudens fugtbalance.

En skanning er en del af det forebyggende arbejde, som kan hjælpe dig med at træffe helt optimale beslutninger i forhold til din fremtidige hudpleje. Er der et mørk pigmentoverskæg, der gemmer sig over overlæben, så skal du flittigt benytte SPF 50, mens resten af ansigtet kan nøjes med en lavere SPF-faktor.

 

 

Hudpleje med lysende effekt

c-vitamin

Er skaden først sket, så er C-vitamin serum gode til at lysne huden, men skal bruges systematisk og har en gradvis blegende effekt.
Høje koncentrationer af C-vitamin er mest effektive og forvent ikke, at pletterne forsvinder ved første påsmøring, det kræver tålmodighed.
C-vitamin har en opstrammende effekt på huden og virker som beskytter mod solskader pga. den antioxydante virkning.
 
 
aha frugtsyreAHA-Frugtsyre er ligeledes effektive til at aflive pigmentpletter, men det kræver gentagende behandlinger over tid.AHA-frugtsyre har let lysende effekt. 
De milde AHA-frugtsyre kan anvendes året rundt, og kan anvendes som forberedende behandling inden man anvender stærkere peelinger.
Frugtsyrebehandlinger kan kombineres med sera og creme, som reducerer post-akne ar, alderspletter samt solskader ved at blokere syntesen af tyrosinase. Intensiteten af skalder reduceres gradvist og nye skader forebygges. 
Kemiske peelings har en rigtig god effekt på ujævn pigmentering og hudstruktur.

 

 

 

Laserbehandlinger

laserbehandlingLaser kan også fjerne dine pigmentpletter, men behandlingens effekt afhænger af lægens erfaring omkring fjernelse af pigmentpletter.
IPL-teknologien har utroligt mange funktioner. En af dem er, at den kan forbedre hudens struktur og hjælpe med at udjævne pigmentering fra solen. 
IPL udsender et intensivt pulserende lys mod huden, som absorberes af pigmenter og rødmen. Lyset ophedes til ca. 70 grader, så karvæggende nedbrydes, hvorefter huden vil regenerere sig selv. 
De første dage vil du opleve, at din pigmentering bliver en anelse mørkere, men derefter vil ujævnhederne lysne og udjævnes. Du vil kunne se den fulde effekt af behandlingen efter ca. 3 uger. Denne behandling kan gentages med 4 ugers interval. For ujævn pigmentering anbefales 1 - 2 behandlinger. 
Anvender du laser kan dine pigmentpletter dog vende tilbage efter nogle år. Ligegyldig hvad du vælger at bruge for at udviske dine souvenirs, så husk efterfølgende solcremer.
 
 
solcremerSolcremer udgør en beskyttelseskappe og du skal huske min.  SPF 15 om vinteren, og gerne højere SPF-faktor om sommeren, altså faktor 30 eller 50. 
Gammel og solskadet hud kan nå at reparere sig selv til en vis grad, hvis den bliver beskyttet mod sol. Har man yderligere gennem flere måneder kæmpet med at minimere pigmentproblemer, kan resultatet ødelægges ved få minutters udsættelse for UV-bestråling, så solbeskyttelsesprodukter er en vigtig del af den daglige hudpleje.
I den kolde tid er det godt at supplere hudplejen med gode olier, cremer med olier, de indeholder masser af næringsstoffer, A-vitamin, og E-vitamin, som forebygger rynker samtidig med at de opbygger og plejer.
 


Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning