Guide til hvordan man fjerner pigmentforandringer

Fjern pigmentpletter og beskyt huden mod fremtidige solskader

Lys, skandinavisk hud har langt større tendens til at blive solskadet end mørk hud. Det skyldes dels, at der er et lavere indhold af melanin i huden (pigment), som beskytter os fra UV strålernes skadelige effekter, men det skyldes også, at vi solbader mere intens grundet de få solskinstimer. 

 

Afhængigt af genetiske faktorer, medicinforbrug som f.eks. p-piller, samt det totale antal timer, vi bruger i solen, vil der ved ca. 30-40 års alderen begynde at fremkomme brune/lyse pletter og diffus rødmen i huden, og den ellers jævne solbrune farve bliver mere til et ujævnt mønster - især på særligt udsatte områder som ansigt, décolleté og hænder. Det er disse ujævnheder, vi kalder solskader.
 pigmentering
Solskader gemmer sig ofte under huden i mange år uden, at man er klar over det.  Vi anbefaler, at man får skannet sin hud hos kosmetolog, så man er klar over, hvor de skæmmende misfarvninger gemmer sig i huden. En skanning kan give dig en ide om, hvad der ulmer i undergrunden, linjer, rynker, pigmentforandrer, men også fortælle noget om hudens fugtbalance.

En skanning er en del af det forebyggende arbejde, som kan hjælpe dig med at træffe helt optimale beslutninger i forhold til din fremtidige hudpleje. Det med at beskytte sig i solen, er jo ikke nyt, men måske skal man blot vide, hvor den høje solfaktorcreme skal anvendes. Er der et mørk pigmentoverskæg, der gemmer sig over overlæben, så skal du flittigt benytte SPF 50, mens resten af ansigtet kan nøjes med en lavere SPF-faktor.

Ingen har lyst til, at deres misfarvninger skal komme frem til overfladen og blive synlige, men er der hjælp at hente, når skaden er sket?

C-vitamin har lysende effekt

 

C-vitamin serum er gode til at lysne huden, men skal bruges systematisk og har en gradvis blegende effekt.

Høje koncentrationer af C-vitamin er mest effektive og forvent ikke, at pletterne forsvinder ved første påsmøring, det kræver tålmodighed. C-vitaminesterne har en opstrammende effekt på huden og virker som beskytter mod solskader pga. den antioxydante virkning.
 

Forslag til produkter: 

C-vitamin serum C-vitamin serum


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3% Brightening Serum med C-vitamin                                              10 % VC Vitamin C Serum 

 

Eksfolierende behandlinger


AHA-Frugtsyre er ligeledes effektive til at aflive pigmentpletter, men det kræver gentagende behandlinger over tid.

AHA-frugtsyre har let lysende effekt. De milde AHA-frugtsyre kan anvendes året rundt, og kan anvendes som forberedende behandling inden man anvender stærkere peelinger. Det er bedst at udføre dem om efteråret og vinteren, hvor man ikke få lyst til at opholde sig i solen. 

Husk dog altid høj solfaktor, når du anvender frugtsyre og også efter afsluttede behandlinger.

 

Forslag til produkter: 

 

Glykolsyre Serum

 

ahafrugtsyre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25% Glycolic Acid                                             AHA 35% Serum 

 

 

Frugtsyrebehandlinger kan kombineres med sera og creme, som reducerer post-akne ar, alderspletter samt solskader ved at blokere syntesen af tyrosinase. Intensiteten af skalder reduceres gradvist og nye skader forebygges. 

 

Kemiske peelings har en rigtig god effekt på ujævn pigmentering og hudstruktur. Kemiske peelings går i  dybden og øger cellegenereringen. Det resulterer i en jævnere hudstruktur og hudfarve.

Laserbehandlinger

Laser kan også fjerne dine pigmentpletter, men behandlingens effekt afhænger af lægens erfaring omkring fjernelse af pigmentpletter.

 

IPL-teknologien har utroligt mange funktioner. En af dem er, at den kan forbedre hudens struktur og hjælpe med at udjævne pigmentering fra solen. 

 

IPL udsender et intensivt pulserende lys mod huden, som absorberes af pigmenter og rødmen. Lyset ophedes til ca. 70 grader, så karvæggende nedbrydes, hvorefter huden vil regenerere sig selv. 

 

De første dage vil du opleve, at din pigmentering bliver en anelse mørkere, men derefter vil ujævnhederne lysne og udjævnes. Du vil kunne se den fulde effekt af behandlingen efter ca. 3 uger. Denne behandling kan gentages med 4 ugers interval. For ujævn pigmentering anbefales 1 - 2 behandlinger. 

 

Anvender du laser kan dine pigmentpletter dog vende tilbage efter nogle år. Ligegyldig hvad du vælger at bruge for at udviske dine souvenirs, så husk efterfølgende solcremer.

Solcremer udgør en beskyttelseskappe og du skal huske min.  SPF 15 om vinteren, og gerne højere SPF-faktor om sommeren, altså faktor 30 eller 50. 

 

Gammel og solskadet hud kan nå at reparere sig selv til en vis grad, hvis den bliver beskyttet mod sol. Har man yderligere gennem flere måneder kæmpet med at minimere pigmentproblemer, kan resultatet ødelægges ved få minutters udsættelse for UV-bestråling, så solbeskyttelsesprodukter er en vigtig del af den daglige hudpleje.

I den kolde tid er det godt at supplere hudplejen med gode olier, cremer med olier, de indeholder masser af næringsstoffer, A-vitamin, og E-vitamin, som forebygger rynker samtidig med at de opbygger og plejer.
 Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning