Salicylsyre til fedtet hud

Hvorfor virker salicylsyre på bumser?kosmetolog

Salicylsyre i hudpleje kan være yderst effektivt til behandling af bumser, da salicylsyre fjerner de overskydende fedtstoffer, som huden producerer. Det er især ung hud, som begynder at udvikle problemer, da huden producerer rigtig meget sebum (fedtstof).
Salicylsyre er en BHA-syre, betahydroxysyre og udvindes af fra salicin, som er et anti-inflammatorisk middel fra pilebark. Den har en alsidig anvendelse i hudpleje og er fantastisk effektiv til at dybderense uren hud. 

salicylsyre tonikAzeloglicin Tonic fra Clarena indeholder salicylsyre, som har eksfolierende virkning. Det betyder, at hudens døde celler fjernes og da den har anti-bakteriel effekt, fjerner man bakterier, som kan give bumser.
Salicylsyre virker også bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Det er denne egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, og nu har man mulighed for at fjerne de ophobede bakterier. fjerne urenheder, tilstoppede porer og afbalancere samt korrigere problemhud.
Bumser, akne, hudorme fjernes effektivt og hurtigt med salicylsyre, men behandligen skal vedligeholdes for at få fuld effekt, da især ung hud bliver ved med at producerere fedtstoffer, som kan tilstopper porer.
Det betyder daglig behandling med tonic, supplereret med ansigtsmasker eller eksfolierende behandlinger med AHA frugtsyre.

                                   

 


Fordele ved stærkere AHA Frugtsyre

aha frugtsyre

AHA frugtsyre kan fås i flere koncentrationer og forskellige typer sammensætning af frugtsyre. De har dog alle eksfolierende, anti-bakteriel, anti-septisk effekt.
35% AHA-frugtsyrer fra Clarena behandling kombinerer flere typer frugtsyre, hvorved øges effekten, og man får hurtigt fjernet den overskydende olie, som huden produceres f.eks. i puberteten.   Det er en PRO behandling med lavt pH værdi.
Generelt kan man opleve umiddelbar bedring i hudtilstanden. Behandlingen skal dog gentages med jævne mellemrum, da teenagehud bliver ved med at være fedtet. Daglig afrensning med en skintonic med mildere frugtsyre er et must.
Fedtet hud tilstopper porer og det fører hurtigt til, at man oplever rødme, betændelser og urenheder. 
Teenagehud er styret af hormoner, og hormoner kan ikke omprogrammeres af cremer eller sera. Den eneste fremgangsmåde er korrekt hudpleje og kontinuitet.

 

 


Salicylsyre eller retinol?

salicylsyre og retinol
Virker salicylsyren ikke helt som den skal, så kan man prøve sig lidt frem med andre produkter. Et af dem er retinol, som kan kombineres for at afbalancere huden og har udtørrende effekt. Det er en behandling, som tager tid.  
5% Retinol fra Norel Dr. Wilsz kan ændre din hud ved at gøre den mere tør og afbalanceret. Det er vigtigt at huske, at retinol skal ikke anvendes som spotgel, men skal smøres ind i ansigtet. 
Retinol virker regulerende på talgproduktionen, men det er ikke et bakteriedræbende produkt, hvor man kan se, at bumsen forsvinder efter påsmøring.
Retinolbehandling ordineret af lægen er en helt anden type behandling, hvor du enten indtager stærke retinolpræparater som piller eller smører stærke retinolcremer i huden. De kan ikke sælges som kosmetik, men fås på recept. Behandlinger med tretioncremer kan give bivirkninger.

 


Tåler du dårligt salicylsyre

acne gel maskHar du dårlige erfaringer med salicylsyre, så er det ikke ensbetydende med, at du skal leve med bumser.  En anden eksfolierende frugtsyre er f.eks.  azelainsyre.

Azelainsyre er særlig god til fedtet hud, men også sensitiv hud og ved rosacea tilstande, samt acne, hvor huden kan være yderst sensitiv og irriteret.

Norel Acne Mask indeholder azelainsyre og har god anti-bakteriel effekt, og dræber effektivt såvel de anaerobe som aerobe bakterier. 
Masken påføres på det ønskede behandlingsområde og lad masken virke 10-20 min. Fjern masken og gentag gerne proceduren et par gange om ugen.
Azelainsyre har en evne til at eksfoliere uden at irritere huden og kan anvendes i mange forskellige koncentrationer. Du kan finde andre produkter på f.eks. apoteket, som også indeholder denne frugtsyre, f.eks. Skinoren.


Glykolsyre kontra salicylsyre

glykolsyre serum

 

Er du ikke glad for salicylsyre, oplever du gener og er du kørt fast i din behandling af bumser? Det er korrekt, at nogle er allergiske eller hypersensitive overfor salicylsyrel. Du bør i stedet anvende hudplejeprodukter med glykolsyre. 
Glykolsyre kan anvendes uden at udløse irritation, men vær altid opmærksom på produkternes pH.  Alt for lav pH kan irritere huden og udløse rødme, mens alt for høj pH har ingen effekt. Den perfekte pH ligger på 3,0.
Norel 25% Glycolic Acid er et glykolsyre præparat, som har så små molekyler, at de kan trænge dybt ind i cellerne og opløser urenheder. 
Glykolsyre glykolsyre har eksfolierende og antibakteriel effekt, og kan med store fordele anvendes af alle hudtyper.
 Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning