Salicylsyre til fedtet hud

Hvorfor virker salicylsyre på bumser?

salicylsyre tonik

 

Salicylsyre i hudpleje kan være yderst effektivt til behandling af bumser.
Azeloglicin Tonic indeholder salicylsyre, som har eksfolierende virkning. Det betyder, at hudens døde celler fjernes og da den har anti-bakteriel effekt, fjerner man bakterier, som kan give bumser.
Salicylsyre virker også bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Det er denne egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, og nu har man mulighed for at fjerne de ophobede bakterier.
Bumser, akne, hudorme fjernes effektivt og hurtigt med salicylsyre, men behandligen skal vedligeholdes for at få fuld effekt.
Det betyder daglig behandling med tonic, supplereret med ansigtsmasker eller eksfolierende behandlinger med AHA frugtsyre.

 

 


Bumser & AHA Frugtsyre

aha frugtsyre

AHA frugtsyre kan fås i flere koncentrationer og forskellige typer sammensætning af frugtsyre. De har dog alle eksfolierende, anti-bakteriel, anti-septisk effekt.
Clarena 35% AHA-frugtsyrer behandling kombinerer  flere typer frugtsyre, hvorved øges effekten, og man får hurtigt fjernet den overskydende olie, som huden produceres f.eks. i puberteten.  
Generelt kan man opleve umiddelbar bedring i hudtilstanden. Behandlingen skal dog gentages med jævne mellemrum, da teenagehud bliver ved med at være fedtet.
Fedtet hud tilstopper porer og det fører hurtigt til, at man oplever rødme, betændelser og urenheder. 
Teenagehud er styret af hormoner, og hormoner kan ikke omprogrammeres af cremer eller sera. Den eneste fremgangsmåde er korrekt hudpleje og kontinuitet.

 

 


 

Salicylsyre eller retinol?

 

salicylsyre og retinol
Virker salicylsyren ikke helt som den skal, så kan man prøve sig lidt frem med andre produkter.
Et af dem er retinol, som kan kombineres for at afbalancere huden og har udtørrende effekt. Det er en behandling, som tager tid.  
Retinol kan med andre ord ændre din hudtype en smule og gør den mere tør i stedet for fedtet. Det er vigtigt at huske, at retinol skal ikke anvendes som spotgel, men skal smøres ind i ansigtet. 
Retinol virker regulerende på talgproduktionen, men det er ikke et bakteriedræbende produkt, hvor man kan se, at bumsen forsvinder efter påsmøring.
Retinolbehandling ordineret af lægen er en helt anden type behandling, hvor du enten indtager stærke retinolpræparater som piller eller smører stærke retinolcremer i huden. De kan ikke sælges som kosmetik, men fås på recept.
Behandlinger med tretioncremer, da disse ofte har forskellige bivirkninger og det er kun læger, som kan vurdere, om behandlingen skrider frem som forventet.

 


Tåler du dårligt salicylsyre

 

 

 

acne gel maskHar du dårlige erfaringer med salicylsyre, så er det ikke ensbetydende med, at du skal leve med bumser.  En anden eksfolierende frugtsyre er f.eks.  azelainsyre.
Norel Acne Mask indeholder azelainsyre i moderat koncentration, men har stadig god anti-bakteriel effekt, og ermed dræber den effektivt såvel de anaerobe som aerobe bakterier.
Azelainsyre er særlig god til fedtet hud, men også sensitiv hud og ved rosacea tilstande.
Azelainsyre har en evne til at eksfoliere uden at irritere huden og kan anvendes i mange forskellige koncentrationer. Azelainsyre anvendes også i apotekerprodukter f.eks. Skinoren indeholder også azelainsyre.
 

 

 

 


Glykolsyre kontra salicylsyre

glykolsyre serum

 

 

Er du ikke glad for salicylsyre, oplever du gener og er du kørt fast i din behandling af bumser?
Det er korrekt, at nogle er allergiske eller hypersensitive overfor salicylsyrel, så  bør du i stedet anvende hudplejeprodukter med glykolsyre. 
Glykolsyre kan anvendes uden at udløse irritation. 
Norel 25% Glycolic acid er et glykolsyre præparat, som har så små molekyler, at de kan trænge dybt ind i cellerne og opløser urenheder. 
Glykolsyre glykolsyre har eksfolierende og antibakteriel effekt, og kan med store fordele anvendes af alle hudtyper.
 Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning