Salicylsyre til fedtet hud

Hvorfor virker salicylsyre på bumser?

Salicylsyre har været kendt i mange århundreder for dets evne til at virke smertelindrende, anti-inflammatorisk og feberreducerende.  På huden virker salicylsyren effektivt på acne samt fedtet hud.  Mange cremer til fedtet hud, og acne indeholder derfor salicylsyre.


Salicylsyre er en betahydroxysyre. Salicylsyre udvindes fra salicin, som er et anti-inflammatorisk middel fra hvid pilebark.

Salicylsyre har eksfolierende virkning. Det betyder, at hudens døde celler fjernes og nye celler dannes. 
Salicylsyre virker også bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Det er denne egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, og nu har man mulighed for at fjerne de ophobede bakterier.
Bumser, akne, hudorme fjernes effektivt og hurtigt med salicylsyre. 

Har man tendes til fedtet hud, urenheder og akne skal behandligen vedligeholdes.

Clarena - Azeloglicin Tonic finder du her: Azeloglicin Tonic 

 

 


Bumser kan reduceres med AHA-frugtsyre 

aha frugtsyre

 

Det er ikke en god ide at trykke bumser ud. Det efterlader ofte mørke pletter i huden og gør skaden værre.

 

Det tager meget længere tid at komme af med de mørke pletter end med selve bumsen, hvis man forstår at behandle urenhederne korrekt. 

 

Salicylsyren kan kombineres med andre typer af AHA-frugtsyre, f.eks. kombineres azelainsyre eller glykolsyre. Ved at kombinere flere typer frugtsyre øges effekten. 

 

Processen sker gradvist og produkterne skal anvendes regelmæssigt igennem et stykke tid. Oplever du en forværring og opblussen i symptomerne, så er det en forbigående reaktion.

 


 

Salicylsyre kan kombineres med retinol

Salicylsyren kan ligeledes kombineres med retinol (A-vitamin) for at afbalancere huden.

retinol serumRetinol (A-vitamin) har afbalancerende effekt og udtørrende effekt og skal anvendes  i minimum 14 dage for at skabe resultater.

 

Retinol (A-vitamin) kan anvendes i forholdsvis høje koncentrationer.

 

Retinol skal ikke anvendes som spotgel, men skal smøres ind i ansigtet.  Du kan kombinere flere hudpelejeprodukter inkl. salicylsyre med retinol. 

Retinol Serum i koncentration 2% eller 5%: Luksus Serum

Fordele ved Azelainsyre

  
acne cocktailAzelainsyre har anti-bakterielle egenskaber og dermed dræber den effektivt såvel de anaerobe som aerobe bakterier.

 

Den regulerende effekt på den overskydende produktion af olier i huden forebygger store sorte porer, renser huden og forebygger bakterielle infektioner.

 

Lider man af acne og rigtig slemt tilfælde af uren hud, er der dermed store fordele at finde frem til de rigtige hudplejeprodukter.  

 

Vii fører produkter med azelainsyre og den kan du bl.a. finde i Acne Coctail, Azeloglicyn Tonic m.m.

 

Gel Mask finder du her: Fedtet Hud/Akne

Tåler du ikke salicylsyre?

glykolsyre serum

 

 

Salicylsyre kan udløse hypersensitivitet og allergiske reaktioner.


Hvordan finder man ud af, om man kan tåle salicylsyre?

Man prøver sig simpelt hen frem, og generelt er koncentrationerne af salicylsyre meget lave, så der er store chancer for at det går godt.  

Har man anvendt smertestillende medicin i form af Aspirin, og dette har udløst allergisk reaktioner, så kan man heller ikke tåle salicylsyre.

 

Glykolsyre Serum finder du her: Eksfoliering

Er du allergisk eller hypersensitiv overfor salicylsyre bør du i stedet anvende midler med glykolsyre. 

Glykolsyre kan anvendes uden at udløse  irritation. Glykolsyre har så små molekyler, at de kan trænge dybt ind i cellerne og opløser urenheder. 

Glykolsyre glykolsyre har eksfolierende og antibakteriel effekt, og kan med store fordele anvendes af alle hudtyper.Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning