Retinol Creme & Retinols Gode Virkning

Virker Retinol som foryngelseskur?

Har du anvendt retinol cremer og synes ikke du oplever den ønskede effekt, så er du ikke alene. Retinol er yderst populært i anti age produkter: Mange kosmetik producenter anvender a-vitamin i deres produkter, men hvad skal du kigge efter.


Har du lyst til at finde ud, om du får hudpleje, som tilhører gruppen top of the line  eller om du har fået en flaske med et flot klistermærke.

Retinol 

Retinoider er blevet anvendt til at behandle dermatologiske lidelser igennem mange år. Siden 70-erne har man anvendt retinol i kliniske behandlinger, hvor man kunne dokumentere rigtig god effekt.

 

Kliniske behandlinger inkluderer acne, tidlige aldring, solskader og ikke mindst psoriasis. A-vitamin synes at spille en markant rolle i hudens aldringsproces, og øger hudens elasticitet ved at stimulere hudens celler til at danne mere kollagen, men også hæmme nedbrydning af kollagen.

 

A-vitamin hæmmer dermed udvikling af rynker og giver en øget elasticitet i forhold til hudens alder.


Vitamin A derivater

a vitamin

 

Retinol  stimulerer huden til at danne mere kollagen og gør huden mere elastisk og ung. A-vitaminsyre hæmmer nedbrydning af kollagen og dermed vil hudens struktur altid fremstår sund og pæn, såfremt dine hudplejeprodukter indeholder retinol.

 

Retinol har foruden anti-aging egenskaber, en særlig funktion i forhold til problemhud.  Lider du af urenheder og har tendens til akne,  virker retinol (a-vitamin) regulerende på sebumproduktionen, altså fedtet hud. A-vitamin hæmmer udvikling af betændelsestilstande i huden.

 

Retinol gør huden mere modstandsdygtig over for UV-stråling og ligesom C-vitamin beskytter retinol huden mod frie radikaler og oxidativ stress.

 

A-vitamin er et super anti age produkt, men skal anvendes kontinuerligt igennem nogen tid for at kunne virke effektivt og have en synlig effekt. En enkel retinolkur om året en absolut ikke nogen dårlig ide, men vedvarende anvendelse garanterer resultater.


Retinol oxiderer, så anvend A-vitamin ester

Almindelig retinol udløser hudgener, rødme og udslæt og kan ikke tåles i høje koncentrationer. Retinol er skrøbelig, og bliver ødelagt af lys, varme og luft i løbet af 20 minutter. 

 

Du skal være obs på, om du køber almindelig retinol, som oxiderer, altså bliver ødelagt. Køber du ren retinol, skal du huske at skifte produktet ud med korte mellemrum og opbevare det gerne i airless flasker og køleskab.

 

Mange kosmetikproducenter vælger at modificere retinolmolekyler, så du kan få glæde af denne super anti age molekyle uden gener.  Modificering fjerner retinols sårbarhed, og produktet bliver ikke ødelagt så hurtigt af lys og ilt + udløser ikke hudgener.   Disse retinoider gemmer sig under forskellige navne og kaldes for A-vitamin derivater, A-vitamin ester, A-vitaminsyre. 


Retinsyre opbygger huden

De fleste forestiller sig, at man ved enkelt påsmøring med retinol ændrer huden, og acne eller rynker forsvinder. Det er langt fra tilfældet. Det kræver generelt min. 3 måneders behandling, før man vil kunne se nogen resultater.

 

Retinol skal optages og omdannes af huden til retinsyre.  Omdannelsesprocesser reducerer selvfølgelig indeholdet af det aktive stof.  100% retinol kan ikke omdannes til 100% retinsyre.

 

Det er det omdannede produkt, nemlig retinsyre, som opbygger kollagen og generelt hudens struktur. Det er derfor afgørende at vælge højkoncentrede hudplejeprodukter med retinol for at opnå optimalt udbytte af retinolbehandlinger.

 

Retinyl palmitate, retinyl acetate er et A-vitamin ester. Begge A-vitaminsyre skal gennem omdannelsesprocesser, og efter 2 omdannelsesprocesser har huden forvandlet A-vitamin estere til brugbar retinsyre, som giver anti age effekt. 

 

Du skal altid gå efter produkter med højt indhold af A-vitaminsyre, idet med 2 omdannelsesprocesser, så falder koncentrationen af det aktive anti age retinol.

 

Den nye generation af retinoider skal blot igennem en omdannelsesproces for at kunne opbygge huden. Så fordelen ved at anvende produkter med retinoltyper, som ikke kræver omdannelse er nem at få øje på. 

 

Retinol skal dog anvendes systematisk og regelmæssigt igennem længere periode for at forebygge rynker.


Retinolidprodukter med høj effekt

Beauté Pacifique Super 3 Booster


beaute pacifique super 3 booster

 

Beaute Pacifique med en god kombination af forskellige A vitamin ester, udviklet til den kræsne forbruger samt klinikker. 

 

 • Produktet indeholder 3 forskellige A-vitaminester:  retinyl palmitate, retinyl acetate, samt retinyl repionate.
 • Produktet skal igennem 2 omdannelsesprocesser i huden.
 • Kombinationen af de 3 forskellige A-vitamin typer giver produktet volumen.
 • Retinol palmitate - er den mest anvendte retinol ester. For at denne form for retinol skal bringe dig nogle resultater, skal du finde produkter med høje koncentrationer  af retinol palmitate. Retinyl acetate kan udløse rødme, udslæt og hudgener, så start langsomt op med små doser for at tilvænne huden til produktet.

 

 

Købes bl.a.: Dermaday.dk

 

 


 

Norel Dr. Wilsz - Anti Age Active Peptide Booster

 

lifting peptide active booster

 

Stabil retinol 1% (HPR-retinol) kombineret med Argireline®peptide 5%, Resveratrol 1%, og Vitamin E 4% - Produktet er udviklet til professionel brug ved kosmetiske behandlinger. 

 

 • Retinol - 1% Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) er det nyeste medlem af den "kongelige familie af hudpleje" retinoid-familien. Superstjernen er retinsyre, mens HPR ser ud til at være en skånsom, men indflydelsesrig søster til superstjernen. 
 • Hydroxypinacolone Retinoate er en såkaldt retinsyreester, hvilket betyder, at den er direkte relateret til retinsyre.  HPR binder sig direkte til hudcellernes retinoidreceptorer for at udføre dets hudplejemagi. ALTSÅ 0 omdannelsesprocesser. 
 • I kombination med Argireline peptide forebygger retinol rynker, giver markant forbedring i hudens elasticitet, og dermed færre kragetæer. Argireline er et godt alternativ til kosmetiske behandling og minimerer rynkerne med 30% ved blot 30 dages brug. 
 • Kan anvendes af alle hudtyper, inkl. sensitiv type. 


 

 

Købes her: Dermaday.dk

 


Norel Dr. Wilsz - 5% Retinol Serum

 

norel retinol serum

 

Norel Dr. Wilsz Retinol Serum anvender en ny generation af stabil retinol - Retinol H10, udviklet til professionelle hudbehandlinger til hudterapeuter og kosmetologer. 

 

 • Renew Extreme Retinol & C- Vitamin Serum er højkoncentreret produkt med 5 % Retinol H10, som ikke ødelægges af lys og ilt, altså ikke oxiderer.
 • Retinol H10 - Oxiderer ikke, da den er stabil, og er i stand til at bevare sin stabilitet selv under ekstreme forhold, som f.eks. opvarmning helt til 85 grader. 
 • Man udvikler ikke allergiske reaktioner, som rødme, udslæt eller hudirriation,  så Retinol H10 kan anvendes af selv en mest sensitive hudtype.
 • Retinol H10 omdannes til retinsyre ved 1 omdannelsesproces.

 

 

 

 

Købes her: Dermaday.dk

 


Murad Retinol Youth Renewal Serum 

 

 

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum anvender 3 typer retinol, retinol Tri-Active Technology: retinoid, en indkapslet retinol, og en Retinolbooster. Produkterne er af høj kvalitet.


 • Retinol -  almindelig retinol er sensitiv overfor lys og ilt, hvorfor den hurtigt kan miste sin potente evne. Lys og luft ødelægger den blot i løbet af 20 minutter.
 • Murads valg af air-less indpakning, er derfor meget vigtig, men det har Murad styrer på.
 • Indkapslet retinol frigives gradvist i løbet af dagen og dermed tilføres huden over flere timer. 

 

 

 

 

Købes bl.a.: Dermaday.dk

 

 

 


Verso No.3 Night Cream

verso night no.3

 

 

 

Verso Skincare har også lanceret en række retinolprodukter med forholdsvis høj koncentration, da produkterne indeholder den nye generation af Retinol 8, som er 8 gange mere effektiv end almindelig retinol.

 

 • Retinol 8 udløser sjældent overfølsomhedsreaktioner. Det er en modificeret retinoltype, som er stabil.
 • Retinol 8 tilhører den nye generation af retinoider og skal gennem 1 omdannelsesproces.

 

 

 

Købes her: Matas.dk

 

 


Hvem kan anvende retinol (A-vitamin)?

Retinol kan anvendes af alle hudtyper, idet moden hud, som fedtet hudtype med akne kan have glæde af behandlinger med retinol. Der er dog specifikke procedure, som skal følges for at få det fulde udbytte af behandlingerne. Disse minder faktisk om hinanden, det er kun produkterne, der er lidt forskellige.

 

Behandlinger af moden hud med rynker og solskader

retinolbehandling af moden hud

 

 

Behandlingen vil altid starte med gode renseprodukter, en god solcreme med høj faktor, gerne 50+. Kuren starter med behandlinger med AHA-frugtsyre.

 

AHA-frugtsyre har nemlig en evne til at forny huden og ændrer det generelle hudbillede. Man starter med lave koncentrationer AHA og arbejder sig lidt op i styrken.

 

En kurbehandling med AHA-frugtsyre varer ca.1- 2 måneder, hvor man udfører peelinger med AHA-frugtsyre x 1 om ugen. 

 

Når behandlingen er afsluttet, kan man begynde at anvende retinol eller / og C-vitamin. Retinol stimulerer nemlig overhuden, mens C-vitamin stimulerer læderhuden. (huden har flere lag)
 


Behandlinger af fedtet hud med tendens til akne

retinolbehandling af fedtet hud

 

 

Retinol er god til behandlling af akne. Igen kan man anbefale en kurbehandling med glykolsyre eller salicylsyre for at rense huden og fjerne urenheder.

 

Når man er færdig med aha-frugtsyrebehandlinger, kan man begynde at anvende Retinol, hvorved man stimulerer overhuden og samtidig opløser de urenheder, som sidder i porerne. 


Retinol og AHA-frugtsyre er dermed 2 forskellige behandlinger, som hænger unægtelig sammen, hvis du vil gøre noget godt for sin hud.

 

 


Behandlinger af hud med pigmentpletter og fregner

retinol og leverpletter

 

 

 

Har man yderligere et problem med f.eks. øget pigmentering tilrådes det at anvende mandelic acid eller  kojic acid. 

 

Kojic acid kan anvendes af alle hudtyper, idet den går ind og arbejder specifikt med pigmentpletter.

 

Når denne kur med kojic acid er overstået, går man igang med at anvende retinol.

 

Retinol kan nemlig behandle pigmentforandringer i huden, men denne behandling varer flere måneder (min. 6), og hjælper med at reducere de mest standhaftige leverpletter.

 

 

 


Hvad kræves der af dig?

Retinol i høje koncentrationer fjerner ikke dine rynker i løbet af et par måneder. Huden er et levende organ og tilføres  den korrekt næring igennem et stykke tid, så vil man generelt opleve en effekt allerede efter 6 måneder og en klar forbedring af hudens struktur ses tydeligt efter 1 år.

 

Tålmodighed er kodeordet, når man anvender A-vitaminsyre. Synes du din hud bliver pænere blot efter et par dage du har anvendt et retinolprodukt, så er de andre plejende ingredienser i produktet, som smører, fugter og plejer og dermed giver huden bedre og flottere glød samt udstråling.

 

Er du bange for at opleve hudgener, så skal du anvende den nye generation af retionider, Retinol H10, eller Granactive Retinol. De nye retinoltyper udløser ikke bumser og tørhed, ej heller overfølsomhedsreaktioner.

 

MEN det er kombinationen af alle ingredienser, som har betydning for om du opnår den ønskede effekt.

Indeholder dine skønhedssera retinol i  kombination med silicone, (dimethicone) eller cyclopentasiloxane, kan silikonen medføre tilstoppede porer og rødme,  og langt fra den ønskede effekt, såfremt du lider af urenheder og akne. Silikone vil altid forværre hudproblemer, så vælg silikone + retinol produkter fra.

 

De modificerede retinoltyper forårsager sjældent tørhed og ubehag, og kan derfor anvendes i høje koncentrationer uden at du skal tage tilløb og gradvis introducere huden for forskellige koncentrationer af a-vitaminsyre.


Den bedste retinol?

De nye generationer af retinol er bedst, da de er stabile og kan anvendes i høje koncentrationer. Du når dermed hurtigere i mål med din hudpleje, og får hurtigere bedre resultater.  Stabiliteten garanterer, at når du åbner produktet og smører det ind i huden, så bevarer retinolen sin potente virkning. 

 

Et ekstra plus er selvfølglig, at denne type retinol tolereres rigtig godt af huden, og alle hudtyper kan være med. De nye generationer af retinol giver få bivirkninger i form af irritationer, rødme eller tørhed. Der er dog stadig tale om retinol, og a-vitamin produkter er ikke noget som gravide bør eksperimentere med.

 

Beslutningen om, hvilken type a-vitamin er bedst for dig, afhænger af hvordan din hud tåler retinol.

 

Ved almindelig retinol starter man med de svage koncentrationer og derefter trapper man op.  Samme procedurer følges med receptpligtige retinoider. Den nye generation af retinol giver dig mulighed for at anvende høj koncentration med det samme.

 

Vores anbefaling er at gå efter de gode produkter, som ikke skal omdannes alt for meget af huden og holde ud. Det kan betale sig!

 

 


Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning