Retinol Creme & Retinols Gode Virkning

Virker Retinol som foryngelseskur?


retnol cremer
Har du anvendt retinol cremer og synes ikke du oplever den ønskede effekt, så er du ikke alene.

 

Retinol er yderst populært i anti age produkter, og mange producenter anvender retinol i deres produkter, men hvad skal du kigge efter.

Retinol er yderst virksom stof, idet  den har A-vitaminsyrens effekt uden dog at have samme bivirkninger.

 

Retinol, også kaldet A-vitamin stimulerer hudens naturlige kollagenproduktion, gør huden mere modstandsdygtig over for UV-stråling, beskytter huden mod frie radikaler og oxidativ stress. 

 

Din hud virker yngre, når du anvender produkter med retinol.
Men foruden anti-aging egenskaber er retinol lige så populært til at behandle problematisk hud med urenheder og tendens til akne, idet retinol (a-vitamin) virker regulerende på sebumproduktionen samt hæmmer udvikling af betændelsestilstande i huden. 


Der findes desværre et hav af A-vitamin cremer og dette kan være temmelig forvirrende. 

 

 

Retinol = A-vitamin findes nemlig i forskellige koncentrationer og har forskellige kemiske sammensætninger. 

 

Så har du lyst til at gennemskue, om du får produkter, som tilhører gruppen top of the line  eller om du har fået en flaske med et flot klistermærke med a-vitamin på, så læs videre.
 


Forskellige betegnelser for retinol (a-vitamin)

retinol Kender du til INCI deklarationer på kosmetik? Det er  nemlig dem, som du skal undersøge, når du anskaffer dig cremer eller serum med a-vitamin eller retinol. 

 

Hvis du kigger på INCI deklarationen og finder retinol sidst på denne liste, så betyder det, at der ikke er særlig meget a-vitamin i dette produkt. 

Ønsker du virkelig den store foryngelseskur eller acnekur, så skal du anvende produkter med højere koncentrationer af retinol og du skal tjekke det kemiske navn på den gode retinol i din a-vitamin creme. 

  • Retinol palmitate - er den mest anvendte og den mildeste form for retinol - det er nemlig  A-vitamin esther. For at denne form for retinol skal bringe dig nogle resultater, skal du finde produkter med høje koncentrationer  af retinol palmitat, ellers smider du blot dine penge ud af vinduet. Vi afslører årsagen til denne lige om lidt, du skal blot lære de andre retionltyper at kende.

 

 • Retinol -  almindelig retinol er sensitiv overfor lys og ilt, hvorfor den hurtigt kan miste sin potente evne. Lys og luft ødelægger den blot i løbet af få timer. Kig efter mørke glas og air-less indpakning, når deklarationen siger retinol.

 

 • Retinol H10 - Den stabile form for retinol  er helt immun overfor ydre faktorer og bevarer sin stabilitet selv under ekstreme forhold, som f.eks. opvarmning til 85 grader Celcius. Du behøver ikke at tænke på luft og lys og om din hud bliver irriteret af produktet. Retinol H10 udløser sjældent hudirritationer og er den nyeste generation af retinol. 

 

 • Retinaldehyde - er igen lidt stærkere form for retinol, som ikke påvirkes af ydre faktorer og er ikke sensitiv overfor lys og ilt. Der er langt færre bivirkninger ved denne retinol og produkterne kan anvendes til behandling af øjenrynker.

 

 • Du kan også få retinolprodukter hos lægen, de receptpligtige retinoider er mest virksomme, men du skal lige forbi lægen med dit hudproblem. 
   

Når A-vitamin smøres på huden?

Mange retinol cremer bliver lanceret som vidunderprodukter, der kan fjerne alle dine hudproblemer, men kigger du på INCI-deklarationen finder du sikkert kun retinyl palmitate i disse produkter. Ofte i meget små mængder, idet alt det, der står til sidst på sådan en deklaration, er der midst af i produktet.

 

 • Retinyl palmitate er et A-vitamin ester og alle ester er ikke den ægte vare. Det er et mellemprodukt, som skal omdannes af huden til noget huden kan bruge. Første omdannelsesproces forvandler retinyl palmitate til retinaldehyde, den næste proces skal om danne det til retinsyre. Det er retinsyre, som gør din hud yngre.  ​​​​

 

 • Men da disse omdannelsesprocesser sker i huden, skaber det enorm usikkerhed om a-vitamin cremens virkning.  For med to omdannelsesprocesser kan man ikke vide, hvor meget af det oprindelige indehold er omdannet til retinsyre. Og retinyl palmitate kan ikke omdannes til 100% retinsyre. 

 

 • Køber du så produkter med almindelig retinol eller den stabile og nye generation af retinol, f.eks. Retinol H10, så skal denne retinol stadig omdannes til retinsyre. Der skal altså en omdannelsesproces til før din hud bliver glad, men samtidig sparer du en omdannelsesproces i forhold til produkter med retinyl palmitate.

 

 • Det er kun lægeordinerede produkter med f.eks. Tazarotene, som er den stærkeste retinoid, som ikke skal omdannes og dermed har den bedste effekt. 

 

Så fordelen ved at anvende produkter med retinol, som ikke skal omdannes til retinsyre er nem at få øje på. Huden anvender det med det samme og når produktet findes i rette form, og der skal ikke iværksættes flere omdannelsesprocesser. 

Men siden vi snakker hudplejeprodukter og ikke medicin, skal vi undersøge, hvad du kan forvente af den rigtige a-vitamin creme.


Test af A-vitamin i hudplejeprodukter


beaute pacifique super 3 boosterBeaute Pacifique omtales som markedets mest effektive anti - age produkt.

 

 • Produktet indeholder 3 A-vitamin esther, retinyl palmitate, retinyl acetate, samt retinyl repionate.
 • Kombinationen af de 3 A-vitamin esther giver produktet lidt volumen, men man skal op i koncentrationen af disse A-vitamin esther for at produktet skal have god anti-aging effekt.


avene retinol creme


Avene anvender en anden type retinol, nemlig den patenterede udgave af retinol - Retinaldehyde.

 • Retinaldehyde er en stabil form, og du behøver ikke bekymre dig, at så snart den udsættes for lys eller varme, så forsvinder dens effektive virkning. 
 • Avene laver super kvalitetsprodukter med den stærke retinol, men koncentrationen af retinol er lidt lav.
 • Avene finder du på Apoteket.

 


Dermaceutic anvender almindelig retinol i deres produkter. Produkterne er udviklet af hudlæger og plastikkirurger, og dermed af høj kvalitet.

dermaceutic retinol serum

 

 • Almindelig retinol er dog sensitiv over for ydre faktorer som f.eks. lys, og mister sin koncentration i løbet af få timer. Indpakningen er derfor meget vigtig, men det har Dermaceutic styrer på.
 • Dermaceutic fremstiller retinolprodukter i 2 koncentrationer 0,5% samt 1%, og anvender almindelig retionl.
 • Dermaceutic produkter finder du hos kosmetologer eller udenlandske webshop.

 


Norel Dr. Wilsz produkter adskilller sig ved, at der anvendes en ny generation af stabil retinol - Retinol H10.

norel retinol serum

 • Dette betyder, at dit A-vitamin serum ikke mister sin koncentration, selv om du åbner produktet og bruger serummet igennem et stykke tid. Det reagerer overhovedet ikke på ydre faktorer og ved test har den kunnet klare opvarmning helt op til 85 grader Celscius. 

 

 • Renew Extreme har en koncentration af retinol, som ligger på 2% og må siges at være pæn høj. Det er et kvalitetsprodukt, hvor retinol virkelig får lov til at vise, hvad den kan. 

 

 • Renew Extreme Retinol Serum 5% kan med sin meget høje koncentration anvendes både som anti age serum, men også til behandling af acne og urenheder.

 

 • Fordelen ved at anvende Retinol H10 er også, at man sjældent udvikler allergiske reaktioner. Så du burde kunne føle dig sikker og ikke tænke på udsæt, rødme eller tørhed. Norel produkter finder du hos kosmetologer eller her i webshoppen.

 


 

Hvad kræves der af dig?

 • Først og fremmest kræves tålmodighed. Det er nemlig ikke en behandling, der garanterer resultater i løbet af få uger. Der skal flere måneder til.  Så man kan ikke kalde a-vitamin cremer for et hurtigt fix som ses dagen efter. Generelt vil man opleve nogen effekt efter 6 måneder og en klar forbedring af hudens struktur vil ses tydeligt efter 1 år. 
 • Man kan dog efter nogle måneder opleve lidt tørhed. Symptomet er helt almindeligt og kan hurtigt løses ved at man supplerer behandlingen med en god fugtighedscremen i stedet for at give op. Huden vil igen føles lækker og blød.

 • De nye produkter med f.eks. Retinol H10  forårsager ikke tørhed i samme grad, og kan anvendes i høje koncentrationer med det samme.

 


Hvem kan anvende retinol (A-vitamin)?

Retinol kan anvendes af alle hudtyper, idet  moden hud, som fedtet hudtype med akne kan have glæde af behandlinger med retinol. Der er dog specifikke procedure, som skal følges for at få det fulde udbytte af behandlingerne. Disse minder faktisk om hinanden, det er kun produkterne, der er lidt forskellige.

 

Behandlinger af moden hud med rynker og solskader

 

retinolbehandling af moden hud

 

 

 

Behandlingen vil altid starte med gode renseprodukter, en god solcreme med høj faktor, gerne 50+. Kuren starter med behandlinger med AHA-frugtsyre. 

 

AHA-frugtsyre har nemlig en evne til at forny huden og ændrer det generelle hudbillede. Man starter med lave koncentrationer AHA og arbejder sig lidt op i styrken.

En kurbehandling med AHA-frugtsyre varer ca.1- 2 måneder, hvor man udfører peelinger med AHA-frugtsyre x 1 om ugen. 

 

Når behandlingen er afsluttet, kan man begynde at anvende retinol (A-vitamin) eller / og C-vitamin. Retinol - A-vitamin stimulerer nemlig overhuden, mens C-vitamin stimulerer læderhuden. 
 

 


Behandlinger af fedtet hud med tendens til akne

retinolbehandling af fedtet hud

 

 

 

A-vitamin er god til behandlling af akne. Igen kan man anbefale en kurbehandling med glykolsyre eller salicylsyre for at rense huden og fjerne urenheder.

 

Når man er færdig med aha-frugtsyrebehandlinger, kan man begynde at anvende Retinol (A-vitaminprodukter), hvorved man stimulerer overhuden og samtidig opløser de urenheder, som sidder i porerne. A-vitamin og AHA-frugtsyre er dermed 2 forskellige behandlinger, som hænger unægtelig sammen, hvis du vil gøre noget godt for sin hud.

 

 

 

 


Behandlinger af hud med pigmentpletter og fregner

retinol og leverpletter

 

 

 

 

Har man yderligere et problem med f.eks. øget pigmentering tilrådes det at anvende mandelic acid eller  kojic acid. 

 

Kojic acid kan anvendes af alle hudtyper, idet den går ind og arbejder specifikt med pigmentpletter. Når denne kur med kojic acid er overstået, går man igang med at anvende retinol.

 

Retinol kan nemlig behandle pigmentforandringer i huden, men denne behandling varer flere måneder (min. 6), og hjælper med at reducere de mest standhaftige leverpletter.

 


 

 


Hvilken type retinol er bedst?

De nye generationer af retinol er bedst, da de er stabile og kan anvendes i høje koncentrationer. Du når dermed hurtigere i mål med din hudpleje, og får hurtigere bedre resultater.

 

Stabiliteten garanterer, at når du åbner produktet og smører det ind i huden, så bevarer retinolen sin potente virkning.  Et ekstra plus er selvfølglig, at denne type retinol tolereres rigtig godt af huden. Det giver få bivirkninger i form af irritationer, rødme eller tørhed. Der er dog stadig tale om retinol, og a-vitamin produkter er ikke noget som gravide bør eksperimentere med.

 


Beslutningen om, hvilken type retinol er bedst for dig, afhænger af hvordan din hud tåler retinol.

 

Generelt starter man med de svage koncentrationer og derefter trapper man op.  Samme procedurer følges med receptpligtige retinoider. Nogle retinoider er nemlig gode til behandling af akne, mens andre er bedre til anti-aging.

 

Vores anbefaling er at gå efter de gode produkter, som ikke skal omdannes alt for meget af huden og hold ud, det kan betale sig.

 

 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning