Naturlige planteolier som skønhedsmidler


Planteolier som skønhedsmidler

Generelt forbinder man olier med noget, der genopbygger og reducerer alderstegn, samt forfiner hudens struktur.  Få er dog klar over, at olier kan på magisk vis normalisere hudens ”olieproduktion", hvilket gør, at oliens kraftfulde egenskaber er fortrinlige og virksomme til fedtet og kombinationshud, samt et godt antiage produkt.
Nedenfor får du et lille indblik i oliernes fortrinlige egenskaber.

 

planteolier

Jojoba


Jojobaoliens sammensætning minder om vores egen sebum, hvorfor den absorberes hurtigt af huden og virker som let fugtighedscreme og trænger dybt ind i huden. Hvis du kæmper med fedtet hud, vælg jojoba, fordi det vil opløse overskydende talg og lade porerne få luft.
Jojobaolien fugter, blødgør og nærer huden. Den reducerer rynker, lysner og hjælper med at helbrede ar og opløser tilstoppede porer. Jojoba plejer alle hårtyper og afhjælper også skælproblemer. Olien kan anvendes til at fjerne make up og passer til alle hudtyper. Olien absorberes let af huden. 

Jojoba har antioxidant og anti-inflammatoriske egenskaber. Fungerer godt sammen med andre produkter, du kan roligt tilsætte et par dråber jojobaolie til dine hudplejeprodukter.
 

 

Argan


arganolieArganolie er 100% naturligt, koldpresset olie og er kendt som det "flydende guld fra Marokko". Den indeholder essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke kan producere og er fabelagtig rig på antioxidanter så som Vitamin-E (tocopherol).
Olien har fortræffelige healende og fugtgivende egenskaber, og hjælper med at minimere strækmærker, ar, rynker og de fine linjer. Argan oile styrker tørt og beskadiget hår, som igen får et nyt sundt, blødt og skinnende glans.

Forskningen viser, at regelmæssig anvendelse af arganolie genopretter hudens vandlipid lag og øger iltningen samt hudceller får tilført masse af aktive næringsstoffer, som let absorberes.
 

 

Hybenkerne


hybenkerneolieHybenkerneolie, også kaldet hybenolie, forbedrer hudens fugtighedsniveau og hjælper med celleregenerering.
Olien er blevet anvendt af de gamle egyptere, mayaer og indfødte amerikanere på grund af alle dens helbredende egenskaber. Magien ligger nemlig i ingredienserne. Med Vitamin-A og C samt lycopen, E-vitamin, og Omega 6 samt 9 reparerer hybenkerneolie hudens overflade og gendanner elasticiteten.

Ren hybenkerneolie kan endda anvendes som en mild, sød duft på huden. Olien er ikke-fedtende og absorberes nemt af huden. Hybenkerneolie er en god førstehjælpsolie, som er meget effektiv ved ar og virker forebyggende ved forbrændinger. Bruges på ren/tør hud.  Hybenkerneolie fugtgivende egenskaber giver nyt liv til din hud.

 

 

Avocadoolie

avocadoolie
Avocadoolie er en af de mest værdifulde kosmetiske olier. Den er rig på en række  vitaminer (A, B, E, H, K, PP, F). Olien har beroligende, antiinflammatoriske og antifungale egenskaber. Avocadoolien er et godt valg ved eksem og psoriasis.
Avocadoolie kan tåles af selv den mest følsomme hudtype. Den er fed og absorberes lidt langsomt af huden, derfor også ideel til pleje af tørre hænder, krop og tør ansigtshud, men det anbefales ikke til personer med fedtet hud med tendens til hudorme.
På grund af det høje indhold af vitaminer A og E , har olien beskyttende egenskaber mod sol (naturligt UV-filter) og fungerer godt som naturlig solcreme.

 

 

 

 

 

Mandelolie

mandelolieMandelolie er rig på følgende vitaminer A,E,B,D, umættede fedtsyrer, proteiner, kalium og zink,og er dermed perfekt som ansigts, og kropsolie, samt hårolie.
Mandelolie anbefales ofte ved graviditet, da den skulle være god til at forebygge strækmærker, og det kan ikke undre grundet oliens rige sammensætning af såvel mineraler samt vitaminer.
Olien er god til at pleje sart, normal og sensitiv hud og de vorderende mødre kan sagtens bruge mandelolie til babymassage. 
Mandelolie er en god kosmetisk olie, og ikke en spiseolie. Ved forarbejdning, når olien ekstraheres fra de bitre mandler forvandles glycosid til giftigt stof -hydrocyansyre, som kan give forgiftning.

 

 

 

Shea Butter

shea butter

Shea smør indeholder to fedtsyre stearinsyre og oliesyre. Sterinsyrekoncentration er høj, ca. 30%-50%, og derfor minder shea butter meget animalsk fedt. Den absorberes af samme grund rigtig godt af huden og efterlader huden fugtet og blød.
Alterantivt kan man tilsætte en spiseske shea butter til dit badevand, såfremt du får lyst til at ligge og hygge i badekarret. Olien smelter hurtigt og vil dække din krop med et tyndt lag beskyttende olie uden at fedte.
Shea smør er god til at fugte og beskytte huden mod strækmærker under graviditet.  Shea Butter kan anvendes som hårmaske og vil foruden at styrke dit hår og forebygge spaltede hårspidser behandle symptomer som skæl, arp hos babyer.

 

 

Kokosolie

kokosolie

Kokosmælk er super nærende og rig på fibre, samt vitaminer  C, E, B1, B3, B5 og B6 samt mineraler, herunder jern, selen, natrium, calcium, magnesium og fosfor. Til forskel fra komælk er kokosmælk laktosefri, så den kan bruges som mælkesubstitut, men kokosmælk og kosmetisk kokosolie er ikke et og samme produkt. 
Kokosolie af den kosmetiske slags er perfekt til tør hud, moden hud, men også teenagehud, hvor man har tendens til urenheder og bumser. Den anti-bakterielle effekt forebygger akne og betændelsestilstande i huden uden at virke tilstoppende på porer.
Kokosolie fungerer ligeså fint som massageolie, og hårmaske. Giv masken lov til at virke i 20 minutter og skyl kokosolien ud. Tørt og ødelagt hår vil genvinde fugtbalancen samt sit glans og elasticitet.