Den effektive kemiske peeling

Peeling genopbygger huden

Vores hud danner millioner af celler hver dag. Det betyder, at gamle hudceller fjernes fra hudoverfladen, mens nye hudceller dannes. Jo ældre vi bliver, desto langsommere bliver denne proces. Derfor har huden brug for hjælp  gennem et eksfolierende produkt, der fjerner gamle hudceller, opløser tilstoppede porer og udglatter hudoverfladen.

 

Gamle hudceller giver et træt look, tør hud eller fedtet hud afhængig af alder. Selv en ung hud, hvor cellefornyelsen er på sit højeste, kan få brug for dette trin, hvilket sikrer, at porerne ikke er tilstoppede, hvilket igen kan medføre bumser og betændelsestilstande.

 

Vælg peelinger som passer til din hudtype, stærke peelinger ved komineret /fedtet hudtype, hvor eksfoliering samt scrub kan resultere i mere smuk og glat hud, fri for urenheder og bumser.

 

Den modne hud kan have glæde af mildere peelinger, såfremt den er sensitiv, og det kan forebygge tørhedstegn, mens stærkere peelinger kan reducere alderspletter og solskader. 

 

Mange er bange for at anvende peelinger, da de antager at huden falder af i flager. Det er kun de stærke peelinger, som anvendes hos læger, som kan forårsage denne behandling.

 

Milde og mellemstærke peelinger har ikke samme resultat, selvfølgelig med visse undtagelser. Ser du en god film og glemmer at fjerne din peeling i et par timer, så kan dette forårsage rødme og peeling effekt på samme måde, som når du er blevet solskoldet.

Fedtet hud & peeling

Har du tendens til fedtet hud, så danner du flere døde hudceller end folk med normal hud.  Korrekt udført peeling og vel at mærke regelmæssighed er kodeordene for at komme de døde hudceller og urenheder til liv. 

 

Hydroxysyrer i form af glykolsyre, azelainsyre, mælkesyre kan være den mest effektive løsning, da de hjælper med at fjerne døde hudceller og forhindrer døde hudceller i tilstopning af porer, som forårsager urenheder. I modsætning hertil skal du undgå skrub, som kan irritere og lave slibeskader i aknelignende udslæt og i dette tilfælde forårsage flere problemer og overfølsomhed.

 

Hvad med moden hud?

Normal ung hud fornyer sine hudceller hver 12. til 19 dage og vi har altid flot og smuk glød. Med alderen bliver denne proces imidlertid langsommere, dels fordi den "lim", der holder cellerne sammen, bliver mere og mere kompakt og vanskelig at fjerne. Huden kan heller ikke komme af med de døde hudceller, som ophobes på hudens overfalde og dermed virker din hud mat, trist og grå.

 

Da cellefornyelsen tager ca. 28-35 dage, når vi er i 40'erne, men bliver desværre ved med at  i middelalderen og op til 90 dage hos ældre. Peelinger vil her have en stor gavn, idet cellefornyelsen vil stimuleres efter behandlingen.

 

Oplever du oven i tørhedstegn vil peelinger bidrage til at optimere fugtbalancen. De døde hudceller bliver fjernet og dine fugtgivende produkter trænger hurtigt ind og gør gavn. Nye hudceller dannes hurtigere og de bidrager til at bevare hudens fugtniveauer. Glykolsyre, AHA-frugtsyre, mælkesyre samt mandelsyre er gode til moden. tør hud.

 

Hvilke produkter skal du vælge?

De fleste har hørt og glykolsyre eller AHA-frugtsyre. Peeling med glykolsyre vil give overfladen en flot, klar og blød fremtoning, samtidig med at peelingen reducerer fine linjer, ar, akne ar samt rynker.

 

Glykolsyre er udvundet af sukkerrør og da glykolsyren har den midste molekylære struktur i AHA-frugtsyre familien er den super effektiv og trænger ind i huden. Du kan anvende glykolsyre til alle hudtyper.

 

AHA-frugtsyre familien er dog stor, og frugtsyrene kombineres på forskellige vis for at frembringe den anti aging og anti-bakterielle effekt. Du kan blot vælge milde frugtsyreprodukter med en koncentration under 10% til daglige afrensning af huden og begynde at mærke forskel.

 

Mellemstærke frugtsyre anvendes som regel som kurbehandlinger og går mere i dybden med at behandle forskellige hudproblematikker. Mandlicacid udløser ikke hudgener og er en god frugtsyre året rundt, også om sommeren.

 

Mælkesyren er perfekt til at bidrage til bedre fugtbalance.  Azelainsyre er god til betændelsestilstande og er dejlig god ved huden, som er irriteret og sensitiv. Kojicacid reducerer hyperpigmentering.

 

Fine linjer, rynker, pigmentforandringer bedres ved anvendelse af Alfahydroxypeelinger.  Kom blot i gang med de milde frugtsyre tonics, peelinger og husk regelmæssighed er vigtig i hudpleje.

 

Når du har fået oparbejdet lidt erfaring, så prøv dig frem med mellemstærke frugtsyre og mærk effekten af behandlingen, som er forholdsvis let at udføre. 

.