Hyaluronisk syre i hudplejeprodukter

Hyaluronsyre - bevar fugten og brems tiden!

"Den vigtigste form for syre i hudpleje og en, som alle burde anvende er hyaluronsyre. Hyaluronisk syre er allerede til stede i vores celler og er kroppens naturlige fugtighedscreme. Hyaluronsyre er med til at smøre vores led, hud, tænder, øjne og er essentiel for, at mennesker kan holde sig unge. 
En god fugtighedscreme med hyaluronsyre kan genopfylde fugtbalancen i det ydre hudlag og stimulerere huden til at danne mere kollagen. Det er en fejl ikke at pleje hudens fugtbalance, da det fører til tør hud, rynker og alderstegn.
Lider du af tendens til tør hud, meget tør hud, moden hud, rødme eller mangler du blot glød, kan hyaluron kombineres i sera med andre aktive ingredienser transportere disse ind i huden. Huden kender hyaluronsyre, da den er en naturlig og fugtgivende ingrediens i vores krop.

Den dybt fugtgivende effekt vil hjælpe med tør hud og genopfylde hudens egne fugtdepoter, hvilket hjælper med fine linjer og rynker. Sund og ung hud indeholder ca. 20% af kroppens vand.


hyaluronsyre
Tør hud kan opstå som følge af stress, sygdom, medicinforbrug i alle aldre, men ofte moden hud begynder at vise tegn på tørhed. Dette skyldes, at kollagen og hyaluronniveauer falder i huden med alderen.
Hyaluronsyre er proteinstoffer eller såkaldte polysakkarider,  som findes helt naturligt i vores hud, men også menneskers led, muskler, tænder, øjne.
Hyaluronisk syre er et bindeled, som er formiddabel til at holde på fugt.  Videnskaben undersøger, hvorfor vi mister dette stof og man anslår, at et voksent menneske har 1/20 hyaluronsyre i forhold til et spædbarn.
Det fald i indholdet af hyaluron, som huden oplever kan delvis kompenseres med de rette hudplejeprodukter. Små mængder hyaluronsyre kan høje koncentrationer fugt og giver dermed huden fugt i hudplejeprodukter, mens injektioner og dermarollerbehandlinger tilfører mere støtte og volumen til vævet.
Huden vil altid blive ældre, men processen kan udskydes ved at hjælpe huden med at holde på fugt samt stimulere huden til selv at danne mere kollagen. 

Fillers kontra hudpleje med hyaluron

moden hudMangel på hyaluronsyre afspejles i huden i form af tørhedsrynker, tør og slap hudstruktur. Det opstår altid med alderen. Hyaluron er dermed en god hjælper til at holde din hud fugtet og dette giver huden elasticitet.
Hyaluronsyrens evne til at holde på vand er bemærkelsesværdig, idet den kan tilbageholde sin egen vægt i vand 1000 gange. Det betyder, at den hjælper huden med at suge fugt til sig og holde på den.
Det udnyttes selvfølgelig i fillers, som er en af de mest optimale metoder til at opbygge fugt, volumen og et sammenfaldet væv kan virke ungdommeligt og rynkefrit. 
Hyaluronisk syre i fillers er af en anden karakter og udvikles vha. bioteknologiske processer. Det er bakterien steptokok og de fermentationsprocesser, som anvendes som skaber en kemisk molekyle, som kroppen kan genkende.
Fillers opgave er at løfte og forme væv og disse sprøjtes ofte dybt ind under huden. Fillers opbygger volumen i ansigt eller læber, og dermed kompenserer for tab af fylde og kan ændre på vores ansigtskonturer
Fillers virkning holder fra 6 til 18 måneder. Generelt anvender man fillers ved ønsket om øget volumen i f.eks. læber eller kinderne.

Hudpleje med hyaluronsyre

Hudpleje med hyaluronsyre kompenserer for hudens manglende evne til selv at danne hyaluronsyre. Effekten af hyaluronsyre i cremer er anderledes. Cremer og sera binder vand til huden men kun på hudens overflade og dermed elimineres små rynker og tørhedstegn.  Effekten af cremen forsvinder så igen efter nogen tid.
Mange som køber produkter med hyaluronisk syre forventer, at de skal virke på samme måde som fillers. Desværre er det ikke tilfældet. Fillers indeholder en helt anden type hyaluronsyre end den du finder i cremer, så du kan ikke forvente samme resultater, når du anvender hyaluronsyre.
Hyaluronsyre er en vigtig medspiller, når man skal bevare fugtbalancen højt i alderen.  Sera med hyaluronsyre må også gerne kombineres med A-vitamin, C-vitamin, og E-vitamin, da hyaluronsyre fører de aktive stoffer ind i huden og efterlader huden med flot glød, mere spændstig og med færre rynker.
Når hyaluronsyren først påbegynder sin proces med cellerne, er det derfor muligt at opleve en markant ændring i hudens fugtniveau, struktur og elasticitet.

hyaluronsyre

FORDELE VED HYALURONSYRE

  • Hyaluronsyre har god evne til at binde fugt i huden.
  • Hyaluronisk syre kan levere hurtige resultater. Alle studier og klinisk praksis dokumenterer denne effekt og hudens fugtniveauer forbedres og afbalanceres i løbet af 14 dage. 
  • Hyaluronsyremolekyler virker enten ved at lægge sig hen over huden eller ved at trænge ind i huden og dermed bevare og opbygge fugtbalancen.
  • Hyaluron binder fugt til sig i alle hudlag. Hyalronsyre i cremer og sera  kan give dig synlige resultater, hvor fokus er på aldringstegn. Hyaluronsyre cremer nærer huden i de ydre hudlag, men stimulerer cellerne til at danne mere kollagen og fugt.
  • Hyaluronsyre forekommer som lavmolekulær og højmolekulær, og har dermed 2 funktioner. Den ene er tykkere og lægger sig hen over huden, mens den anden trænger dybere ind i huden og binder fugten i de lidt dybere hudlag.
  • Hyaluronsyre er en aktiv medspiller i kollagenproduktion, også i kombination med andre anti age ingredienser.
  • Hyaluronisk syre kan med fordel anvendes i hår, da håret ligeledes kan være tørt og kedeligt.
  • Alle aldersgrupper vil have gavn af hyaluronsyre, men det er ofte et must allerede sidst i 30'erne.

 


 
 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning