Hyaluronsyre i hudplejeprodukter

Professionel pleje til tør hud med hyaluronsyre

hyaluronsyreFlere og flere er på jagt efter nye præparater til tør og dehydreret hud. Tør hud kan opstå som følge af stress, sygdom, medicinforbrug i alle aldre, men ofte moden hud begynder at vise tegn på tørhed. Dette skyldes, at kollagen og hyaluronniveau falder i huden med alderen.


Vores hud indeholder hyaluronsyre, men med alderen aftager denne produktion, hvilket til dels kan kompenseres med de rette hudplejeprodukter. Huden vil altid blive ældre, men processen kan udskydes ved at hjælpe huden med at holde på fugt samt stimulere huden til selv at danne mere kollagen. 


Mangel på hyaluronsyre afspejles i huden i form af tørhedsrynker, tør og slap hudstruktur.  Hyaluronsyre er dermed en god hjælper til at holde din hud fugtet og dette giver huden elasticitet.

 

Hyaluronsyrens  evne til at holde på vand er bemærkelsesværdig, idet den kan tilbageholde sin egen vægt i vand 1000 gange. Det betyder, at den hjælper huden med at suge fugt til sig og holde på den. Det udnyttes selvfølgelig i fillers, som er en af de mest optimale metoder til at opbygge fugt.  Fillers virkning holder fra 6 til 18 måneder. 

 
Kosmetikproducenter skaber selvfølgelig nye kosmetikprodukter, som indeholder hyaluronsyre for at kompensere for hudens manglende evne til selv at danne hyaluronsyre. Disse skal anvendes dagligt for fuld effekt, og har selvfølgelig lidt anden funktion end fillers. 


Fillers kontra hudpleje med hyaluron

fillerDer produceres adskillige hudplejeprodukter og der er over flere hundrede producenter af hudpleje, så hvad skal du  kigge efter, når du køber hudplejeprodukter?

 

Først og fremmest indholdsforetegnelsen, også kaldes INCI listen.  Står hyaluronisk syre først på den gode fugtighedscremen, så betyder det at indholdet af hyaluronsyren er højt. Er den derimod sidst på listen, er indholdet af hyaluronsyre lavt. 

 

Fortegnelse over INCL betegnelser:

Hyaluronsyre

Hyaluronic Acid

Sodium Hyaluronate

 

Mange som køber hyaluronsyreprodukter forventer, at de skal virke på samme måde som fillers. Desværre er det ikke tilfældet. Fillers indeholder en helt anden type hyaluronsyre end den du finder i cremer.

 

Fillers opbygger volumen i ansigt eller læber, og dermed kompenserer for tab af fylde og kan ændre på vores ansigtskonturer. Hyaluronsyre i fillers er dermed tykkere, og slet ikke den tynde form for hyaluronsyre, som findes i cremer.

 

Effekten af denne hyaluronsyre er dermed noget anderledes. Produktet binder vand til huden men kun på hudens overflade og dermed elimineres små rynker og tørhedstegn. Cremer giver ikke fylde. Effekten af cremen forsvinder så igen efter nogen tid.

 


Hvad gør hudpleje med hyaluronsyre

  • Hyaluronsyre har god evne til at binde fugt i huden.
  • Hyaluronsyre kan  levere hurtige resultater. Alle studier og klinisk praksis dokumenterer denne effekt og hudens fugtniveauer forbedres og afbalanceres i løbet af 14 dage. 
  • Hyaluronsyremolekyler virker enten ved at lægge sig hen over huden eller ved at trænge ind i huden
  • Hyaluronsyre binder fugt til sig
  • Hyaluronsyre forekommer som lavmolekulær og højmolekulær

Hudpleje som opbygger elasticitet og fugt

Foruden hyaluronsyre, som selvfølgelig tilfører fugt, skal du tænke på at stimulere hudens celler til at danne kollagen.

De hudplejeprodukter, som sætter gang i kollagenproduktion skal indeholder retinol (A-vitamin), peptider, vækstfaktor - EGF growth factor, AHA-frugtsyre som findes i forskellige udgaver, som f.eks. glykolsyre, mandelsyre, mælkesyre.

Dermaroller stimulerer ligeledes huden til at danne mere kollagen.  

 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning