Henna Hårfarvning - Made Simple

Oprettet d. under

Henna Hårfarvning - Made Simple

Henna Farvning - Made Simple

 

Kan du lide tanken om en ren og økologisk farve, men tør du ikke kaste dig ud i hårfarvning med henna? Har du prøvet en henna og synes det er besværligt, så er denne artikel skrevet for dig.

Henna farve er ret godt for ens hår. Det fungerer som en god nærende og plejende kur.  Gentagne hårfarvninger giver super glansfuldt og lækkert hår, og lidt mere volumen. Henna lægger sig nemlig på håret og ødelægger ikke hårstrukturen.  

sante hårfarve henna

Besværlig procedure

 

Har du prøvet at anvende henna, så er du klar over, at der skal tilsættes kogt vand til hennapulver og så afventer man til blandingen er nogenlunde lunken eller kold, inden det kan appliceres i håret.

Reglen er følgende: ønsker du rødlige nuancer er det godt med vand omkring 50 grader, mens de mere brunlige nuancer kan tåle 80 grader.

Generelt lider ens badeværelse under farvningen, da henna kan være ekstrem svær at kontrollere. Så gulvet, bruseniche etc. ligner noget, som er smurt ind i bæ.  Det skal selvfølgelig rengøres i en fart, idet henna farver, og det kan afskrække enhver med mindre ens badeværelse også trænger til en makeover.

hårfarve procedure

Den nemme hårfarvning

 

Den nemme procedure, som giver dig mulighed for at kontrollere hennafarvningen, er dog super simpel.

  • Du starter selvfølgelig med at tilsætte kogende vand, men kun så du opnå en grødet masse.
  • Derefter tilsætter du en god balsam efter eget valg.
  • Og der skal spares på balsam, men tilsættes så meget, at hennagrød bliver daglig cremet. 

 

Selvfølgelig skal du dække dine skuldre til, bruge engangshandsker, anvende en hætte til at dække dit hår og kontrollere at intet løber ned ad skulderne, men den cremede udgave hygger sig faktisk godt i håret.

Er grøden ikke cremet, men flydende, så kan du rede den ved at tilsætte endnu mere balsam eller henna. Henna er at foretrække, da vi ønsker at få farvet håret.  Så start gradvist og forestil dig, at grøden skal ligne en slags scrub. Håret kan vaskes, mens grøden afkøles. Og om du bruger pensel eller dine fingre til at påføre henna er op til dig.

Som minimum skal henna forblive i håret i 1 times tid, 2 timer er bedre og kan du klare 3 timer er det endnu bedre, og farven holder 3- 4 uger. 

Tager du dine forholdsregler ved at pakke hovedet godt ind i plastikhætte, poser, håndklæde etc. og dækker din sofa til med gamle håndklæde ( just in case), så kan man godt klare en film på denne måde.

Behandling efter hårfarvning

Håret skylles og vaskes efterfølgende og gerne op til flere gange, så du er sikker på, at farven er helt ude af håret, ørene etc.

Afhængig af hårtype kan håret virke temmelig tørt efter en henna farvning og det klares hurtigt enten ved anvende en balsam, som ikke skal skyldes ud, eller hårolie, som blødgør håret og tilfører fugt til håret.  

Produkterne skal anvendes efter ” nach geföhl” metoden, hvor du prøver dig frem, da alt afhænger af din hårtype, tørhed, hårlængde m.m. Første gang skal du måske være ekstra gavmild, hvorimod efter et par hårvaske, så skal der ikke så meget olie i.

Tørhedssymptomer er dog klassiske ved henna, men olier, balsam, kurbehandlinger giver også næring til håret, så dit hår vil altid fremstå sundt og velplejet. Brug det produkt, du nu har ved hånden. Alle olier tilfører fugt, så prøv dig frem.

 

hårprodukter til tørt hår

Valg af hårfarve

 

Henna sætter nogle begrænsninger op, det kan ikke lade sig gøre at farve håret blond, altså affarve håret.  Brunlige og mørke farver får altid en smule rødligt, varmt skær.  Ønsker man mørke farver uden rødligt skær, så kan det i princippet lade sig gøre, men kræver gentagne farvninger med mærke nuancer. Der tilsættes naturlige ingredienser til de sorte henna farver, som ikke altid kvalificerer dem til at være "helt allergifrie", men farver håret mørkere. De rene produkter kan også udløse hudallergier, da man dårligt tåler visse planteekstrakter.

Fordele ved henna er mange. Det er en af de mere ”sunde” måde at farve håret på. Den anden fordel er, at håret ikke farves ens, og man ender ikke med en ”mørk hjelm” uden nuancer. Naturligt hår har ikke en farve, men mange forskellige nuancer og det bevares ved hennafarvning.

sante henna


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar