Naturlig Hudpleje - hvad er det?

Oprettet d. under HUDPLEJE

Naturlig Hudpleje - hvad er det?

Naturlig hudpleje - hvilken?

Ifølge EU lovgivning er definition på naturlig hudpleje ikke nødvendigvis lig med vegansk eller plantebaseret pleje. Det er korrekt, at naturlig pleje skal forstås at være naturlig, om det så er vegetabilsk, altså plantebaseret, animalsk eller mineralsk er faktisk underordnet.   Det giver masser af muligheder, men også forvirring omkring, hvad er naturligt?

Certificering

Der findes et par virksomheder i Europa, som beskæftiger sig med certificering af økologisk hudpleje.  Der findes bl.a. den franske ECOcert, som er rigtig populær i Europa. Der findes dog andre organisationer som BDIH, Soil Association, Natrue.  Med flere forskellige organisationer kræver det en vis kontinuitet og fælles regler omkring certificeringer, altså et fælles system, som hedder COSMOS.

Kravene er faktisk rigtig høje, og det nytter ikke noget, at kun 60% af de ingredienser, som anvendes, er af økologisk karakterer. Det er faktisk slet ikke nok.

Følgende krav skal opfyldes, før man kan garantere naturligt indhold:

  • Indhold på minimum 95% af organisk oprindelse
  • Ingen dyrforsøg under fremstilling, hvilket i bund og grund gælder for alle typer af hudplejeprodukter, økologisk eller ej
  • Farver og dufte i produkterne skal være af organisk karakter
  • Emballagen skal også afspejle den grønne tanke og være eco
  • Organisk og certificeret hudpleje må faktisk gerne indeholde produkter, som er fremstillet i et laboratorium, altså kemisk udviklet, men disse skal kunne nedbrydes i naturen, og dermed ikke forurene vores miljø.

Organisk hudpleje må ikke indeholde:

  • Silikone
  • Syntetiske farver
  • Genetisk modificerede planteekstrakter
  • Mineralske olier
  • Parabener

Naturlig hudpleje - hvad skal man vælge?

Certificeringer kommunikerer direkte, at der er tale om naturligt indhold i produkterne. Men er alt naturligt hudpleje certificeret? Nej, det er ikke alle producenter, som kaster sig ud i certificeringsprocesser, og helt i strid med, at de faktisk producerer naturlige og økologiske hudplejeprodukter. Certificeringsprocessen er lidt besværlig og omkostningsfuld og bliver ofte valgt fra.   Produkterne er dog lækre og super naturlige, så for at vurdere om disse produkter er økologiske, skal man blot lære at tjekke INCL lister, altså ingredienslisterne.

Organic Boost fra Zinobel

Det danske mærke Organic Boost signalerer allerede via sit navn, at der er tale om produkter med et naturligt og organisk indhold. Organisk Boost har dog ingen certificeringer, men virksomhedens formål er afsætning af miljøvenlige og effektive hudplejeprodukter af højeste kvalitet.  Produkterne udvikles på et dansk laboratorium, der opretholder en international GMP standard, og er tildelt uafhængige miljøcertificeringer.

Organic Boost er blevet nomineret til Danish Beauty Awards flere gange og har blandt sine produkter flere bestsellers.  Zinobel Instant Care Serum, Deep Gentle Foaming Cleanser, samt High Care Body Oil er absolut faldet i kundernes smag.

organic boost

JU H L D A L – made in Denmark

Allerede siden 70’ere har virksomheden ønsket at signalere, at man har vægtet sundhed, det sunde menneske og naturlige og rene råvarer, virksomme olier og urter.  I 1975 udviklede Juhldal deres bestseller -  Wonderlotion, som stadig er kernen i Juhldals naturprodukter.  Siden 70’erne har Juhldal leveret en vifte af naturlige hudplejeprodukter, solcremer og hårplejeprodukter. Det karakteristiske er høj kvalitet og virkning uden at satse på certificeringer og nu med mere end 40 års erfaring i anvendelsen af urteekstrakter og naturlige koldpressede olier i hår- og hudplejeprodukter.

juhldal

Alteya Organics

Olierne fra Alteya Organics  er certificeret økologisk i henhold til de strenge USDA, National Organic Program standarder.  Altyea Organics økologiske roser dyrkes uden brug af pesticider, herbicider eller andre skadelige tilsætningsstoffer, og hudpleje olier, æteriske olier samt dufte afspejler denne rene og pesticidfrie produktion.

Rose Hip Oil er en af deres bestsellers og med god grund. Rose Hip Oil er meget udbredt i kosmetik- og parfumeindustrien på grund af dets komplekse molekylære sammensætning, samt de helbredende, forskønnede og terapeutiske egenskaber, og ikke mindst dens duft.

Hybenkerneolien har vist sig at have en positiv effekt på huden, den forbedrer hudens tone, samt glød. Olien er rig på et komplekst udvalg af mineraler og vitaminer, der hjælper med at bevare sin ungdommelige glød, forbedre hudens elasticitet og dermed forebygge aldringstegn.

alteya organic

Evolve Organic Beauty

Evolve Organic Beauty står for udviklingen af naturlige, veganske produkter. Rene ingredienser, antioxidanter og gode plante olier udgør hovedparten af produkternes vitale og håndlavede indhold. Ingredienser er accept den franske organisation Eco cert. Radiant Glow Mask samt Hyaluronic Serum 200 kan varmt anbefales.

 

evolve organic beauty

 

Saphira Haircare

Saphira Haircare er skabt med en vision om at skabe en naturlig hårpleje linje lavet med 26 mineraler fra Det Døde Hav.  De første produkter inden for naturlig hårpleje lancerede Saphira i 2011, og alle mineralbaserede hårprodukter er designet til at nære og pleje alle hårtyper.

Saphira hårpleje er baseret på en filosofi, at hver person har sine egne unikke "mineraler" eller smukke kvaliteter. Mineralerne fra Det Døde Hav genopliver, fugter og helbreder hovedbundsproblemer og tilfører potente planteproteiner samt olier, som efterlader håret smukt, blødt, og velplejet. Saphiras Bestseller er Mineral Mud, en hårmaske med opbyggende ingredienser.

 

saphira


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar