Serum med C-vitamin

Oprettet d. under

Serum med C-vitamin
Serum med C-vitamin er en hudplejens grundsøjler og kan anvendes af alle hudtyper gennem hele livet. Virkningen af serum med C-vitamin vil blive lige så værdsat af en 20-årig, som kæmper med ujævn hudtone efter acne, som en 45-årig moden kvinde, der ønsker at forebygge rynker og linjer.
Serum med C-vitamin er et hudplejeprodukt, som har en alsidig virkning på huden, hvorfor det absolut er værd at have med i sin daglige hudplejerutine. C-vitamin har let lysende effekt og hudtonen forbedres ved daglig anvendelse. Tålmodighed og regelmæssighed er kodeordene, såfremt man ønsker at opleve de langsigtede forbedringer og effekter af C-vitamin. C-vitamin vil først og fremmest udsætte alderstegn.

 

c-vitamin

Hvad kan du forvente af C-vitamin?

Bedre hudtone - C-vitamin gør huden en smule lysere og forbedrer din hudtone. Kedelig og træt hud får hurtig dejlig og smuk glød.

C-vitamin har en formidabel effekt på hudtonen. Den lysner huden, men den tager også hånd om rødme og styrker skrøbelige kapillær. C-vitamin styrker hudens immunforsvar og er din hud træt og trist at se på, så vil C-vitamin hurtigt tilføre den mere glød og liv.

Reduktion af misfarvninger - Fregner, som du har udviklet hen over sommeren, kan godt reduceres ved anvendelsen af C-vitamin.

C-vitamin har det dejlige egenskab, at det lysner huden. C-vitamin hæmmer overdreven produktion af melanin (farvestof i huden), som giver kedelige brune pletter. Unormalt høj produktion af melanin eller melanogenese i huden resulterer i hyperpigmenteringsforstyrrelser, såsom melasma eller fregner. Det påvirker hudens udseende betydeligt. C-vitamin er en effektiv melanogenesehæmmer.

Forebyggelse af rynker -  C-vitamin øger kollagensyntesen i huden, altså garanterer bedre elasticitet samt færre rynker og linjer.

Smuk og fast huden indeholder masser af kollagen, som vi desværre mister med alderen. Med alderen mister vi også evnen til at genopbygge kollagen i huden. Som følge af tabet mister huden sin elasticitet, man får rynker og linjer. Kollagen er et protein, som huden har behov for, og for at danne kollagen har man brug for rigelige mængder af C-vitamin. Videnskabelige undersøgelser, at anvendelse af C-vitamin kan markant forbedre hudens evne til at danne kollagen.

Beskytter mod aldring - C-vitamin er en god antioxidant, som bekæmper frie radikaler og styrker huden mod solens ødelæggende stråler.

Er du i tvivl om du skal anvende C-vitamin serum om sommeren, så pak dine bekymringer sammen. C-vitamin beskytter din hud mod solens farlige UVA og UVB- stråler. Du skal ikke forvente, at du skal anvende dit serum som solcreme, da C-vitamin fungerer ikke som en slags solfilter. Men kombineret med solcreme forbedrer den faktisk effekten af din solcreme.

Hvilket serum skal man vælge?

c-vitamin

Serum med C-vitamin skal indeholde en vis mængde vitamin C, men det afhænger helt af hvilken type C-vitamin dit serum indeholder. Høje koncentrationer af C-vitamin har selvfølgelig en bedre anti age effekt, dog ikke altid. C-vitamin kan findes i kosmetik i flere forskellige former. At vælge den rigtige form for C-vitamin tvinger dig til at kigge på INCL lister og kende nogle simple navne. I det følgende omtaler vi 3 typer C-vitamin: Ascorbinsyre, også kaldet Ascorbic Acid, som ikke er stabil, samt 2 stabile former: Ascorbyl Tetraisopalmitate, Sodium Ascorbyl Phosphate.

Serum med L-ascorbinsyre - den ustabile form

C-vitamin som forekommer som L-ascorbinsyre, er den mest populære form for C-vitamin i mange former for hudplejeprodukter. Ofte er disse sera meget billige, da ascorbinsyre ikke er særlig dyr.  Desværre er ascorbinsyre ikke den stabile form. Det tilhører PHA syrer, og selv om de betragtes som forholdsvis milde, kan de dog udløse lette hudirritationer hos den sensitive hudtype. Ved høje koncentrationer (over 20%) har L-ascorbinsyre eksfolierende egenskaber. Normalt er et serum med denne type C-vitamin meget vandholdig, da ascorbinsyre skal opløses i vand. Effekten er god, så længe dit serum er frisk.

Fordele:

 • Den billigste, mest overkommelige form for C-vitamin, som giver det hurtigste resultater.
 • For at serum skal være effektivt, skal du kigge efter en med mindst 15% ascorbinsyre (maks. 20%).

Ulemper:

 • Ascorbinsyre nedbrydes hurtigt under påvirkning af temperatur, lys, utilstrækkelig pH osv.
 • Serum med L-ascorbinsyre vil derfor have en meget kort udløbsdato - kun 3-4 måneder fra produktionsdatoen. Efter denne tid mister den alle sine egenskaber.
 • Når vi køber et færdigt serum med vitamin C i butikken, kan vi derfor ikke være sikre på, om det vil vise en gavnlig effekt (bl.a. fordi man ikke ved hvor længe serum har stået på hylderne i butikkerne)
 • En anden ulempe ved L-ascorbinsyreserum er risikoen for irritation hos mennesker med særlig følsom hud, f.eks. sart hud.

 

 

Serum med  Ascorbyl Tetraisopalmitate eller Sodium Ascorbyl Phospate

Serum med denne stabile og modificerede C-vitamin er opløselig i olier i Ascorbyl Tetreisopalmitate udgaven, hvorfor serumet vil have en olieagtig konsistens. Huden elsker olier og disse absorberes hurtigt af huden og de aktive stoffer transporteres ned i huden. Ascorbyl Tetraisopalmitate virker ikke lige så hurtigt som ascorbinsyre, men ved vedvarende anvendelse giver det lige så fine resultater som ascorbinsyre. En anden type stabilt C-vitamin er serum med Sodium Ascorbyl Phosphate. Sodium Ascorbyl Phosphate er vandholdig i konsistens, men absorberes hurtigt af huden. Sera med stabilt C-vitamin er noget dyrere, men holdbarheden er i top.

Fordele:

 • Forårsager ikke irritation og er velegnet selv for meget følsom hud. Denne form er mere stabil end ascorbinsyre, har en lang holdbarhed og absorberes let af huden.
 • Har god effekt på acne.
 • Meget lavere koncentration 3-10% er en tilstrækkelig koncentration for effektivt at påvirke huden.
 • Serum med C-vitamin i denne form holder sig længe og mister ikke sine gavnlige egenskaber
 • Det er velegnet til alle hudtyper

Brightening Serum med C-vitaminC-vitamin serum truth serum


Anvendelse af serum med C-vitamin?

Serum med C-vitamin er værd at have med i sit faste hudplejeregime og anvende det dagligt året rundt.  Vær ikke bange for, at C-vitamin vil gøre din hud sensitiv overfor solen - tværtimod støtter C-vitamin virkningen af solcremer. Det beskytter huden mod skadelig UVA- og UVB-stråling, som forårsager rynker og linjer samt andre uønskede alderstegn, som fregner og leverpletter.  Vi kan derfor anvende serum med C-vitamin dagligt, morgen og aften uden bekymring og året rundt.

 

c-vitamin serum hudpleje

 

Hudplejerutine:

 1. Rengør huden med vand eller rensegel, afhængig af hudtype.
 2. Anvend skintonic, igen efter hudtype.
 3. Mens huden stadig er fugtig, påfør serum med C-vitamin
 4. Efter at huden har optaget produktet, påfør fugtighedscreme med solfilter.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar