Salicylsyre til fedtet hud

Oprettet d. under

Salicylsyre til fedtet hud

Hvorfor virker salicylsyre?

Salicylsyre i hudpleje kan være yderst effektivt til behandling af bumser. Salicylsyre fjerner de overskydende fedtstoffer, som huden producerer.  Problemet ses ofte hos teenager, da de pludselig udvikler urenheder og bumser, da huden begynder at producere mere sebum og bliver fedtet. Salicylsyre er en BHA-syre, betahydroxysyre og udvindes af fra salicin, som er et anti-inflammatorisk middel fra pilebark. Den har en alsidig anvendelse i hudpleje og er fantastisk effektiv til at dybderense uren hud.

 

salicylsyre tonikAzeloglicin Tonic fra Clarena indeholder salicylsyre samt azelainsyre, som bekæmper urenheder samt bumser. Begge syre har eksfolierende effekt, hvilket betyder, hudens døde celler fjernes, bakterier dræbes og de fedtstoffer man danner fjernes effektivt.
Salicylsyre, azelainsyre samt andre frugtsyre virker bakteriedræbende, antiseptisk og desinficerende. Det er denne egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, og nu har man mulighed for at fjerne de ophobede bakterier. fjerne urenheder, tilstoppede porer og afbalancere samt korrigere problemhud.
Bumser, akne, hudorme fjernes effektivt og hurtigt med salicylsyre, men behandlingen skal vedligeholdes for at få fuld effekt, da især ung hud bliver ved med at producere fedtstoffer, som kan tilstopper porer.
Det betyder daglig behandling med tonic, supplereret med ansigtsmasker, suppleret med kurbehandlinger med  AHA-frugtsyre.                               

                          


Fordele ved stærkere AHA Frugtsyre

Det er ikke kun salicylsyre, som er god til at fjerne bumser og reducere urenheder. Døjer man rigtig meget med teenagehud eller acne kan f.eks. AHA-frugtsyre mellemstærke koncentrationer anvendes 1 gang ugentlig, som kurbehandling i 2-3 måneder.

 

 

aha frugtsyre

AHA frugtsyre kan fås i flere koncentrationer. De milde 5-10% kan anvendes dagligt og findes i f.eks. skintonic. Skintonic har antibakteriel og eksfolierende effekt, hvorved urenheder forebygges på daglig basis.  
35% AHA-frugtsyrer fra Clarena behandling kombinerer flere typer frugtsyre, hvorved øges effekten, og man får hurtigt fjernet den overskydende olie, som huden produceres f.eks. i puberteten.   Det er en PRO behandling med lavt pH værdi.
Generelt kan man opleve umiddelbar bedring i hudtilstanden. Behandlingen skal dog gentages med jævne mellemrum, da teenagehud bliver ved med at være fedtet. Daglig afrensning med en skintonic med mildere frugtsyre er et must. Fedtet hud tilstopper porer og det fører hurtigt til, at man oplever rødme, betændelser og urenheder. 
Teenagehud er styret af hormoner, og hormoner kan ikke omprogrammeres af cremer eller sera. Den eneste fremgangsmåde er korrekt hudpleje og kontinuitet.

Salicylsyre eller retinol?

salicylsyre og retinol
Virker salicylsyren ikke helt som den skal, så kan man prøve sig lidt frem med andre produkter. Et af dem kunne være retinol, som kan kombineres for at afbalancere huden og har udtørrende effekt. Det er en behandling, som tager tid.  
5% Retinol fra Norel Dr. Wilsz kan ændre din hud ved at gøre den mere tør og afbalanceret. Det er vigtigt at huske, at retinol skal ikke anvendes som spotgel, men skal smøres ind i ansigtet.
Retinol virker regulerende på talgproduktionen, men det er ikke et bakteriedræbende produkt, som fjerner bumser efter først anvendelse.
Retinolbehandling ordineret af lægen er en helt anden type behandling, hvor du enten indtager stærke retinolpræparater som piller eller smører stærke retinolcremer i huden. De kan ikke sælges som kosmetik, men fås på recept. Behandlinger med tretinoincremer kan give bivirkninger.

 


Tåler du dårligt salicylsyre?

 

Har du dårlige erfaringer med salicylsyre, så er det ikke ensbetydende med, at du skal leve med bumser.  En anden eksfolierende frugtsyre er f.eks.  azelainsyre. Azelainsyre er særlig god til fedtet hud, sensitiv hud og ved rosacea tilstande, ved acne, hvor huden kan er sensitiv og irriteret.

 

Norel Acne Mask indeholder azelainsyre og har god anti-bakteriel effekt, og dræber effektivt såvel de anaerobe som aerobe bakterier. Masken påføres på det ønskede behandlingsområde og lad masken virke 10-20 min. Fjern masken og gentag gerne proceduren et par gange om ugen.
Azelainsyre har en evne til at eksfoliere uden at irritere huden og kan anvendes i mange forskellige koncentrationer. Du kan finde andre produkter på f.eks. apoteket, som også indeholder azelainsyre i høj koncentration, f.eks. Skinoren.
Det er korrekt, at nogle er allergiske eller hypersensitive overfor salicylsyre. Du bør i stedet anvende glykolsyre.
Glykolsyre kan anvendes uden at udløse irritation, men vær altid opmærksom på produkternes pH.  Alt for lav pH kan irritere huden og udløse rødme, mens alt for høj pH har ingen effekt. Den perfekte pH ligger på 3,0.
Norel 25% Glycolic Acid er et glykolsyre præparat, som har så små molekyler, at de kan trænge dybt ind i cellerne og opløse urenheder.  Glykolsyre glykolsyre har eksfolierende og antibakteriel effekt, og kan med store fordele anvendes af alle hudtyper.

acne gel maskglykolsyre serumskinoren


 


Planteolier kan også bekæmpe akne

rose hip oil Er du lidt utryg ved salicylsyre eller frugtsyre kan Rose Hip Oil, altså Hybenkerneolie være et muligt alternativ.
Olien er selvfølgelig 100% naturlig vegetabilsk olie, som bliver koldpresset af kernerne fra hybenrosen. Alle olier indeholder forskellige vitaminer og aktive stoffer, som har en effekt på huden.
Hybenkerneoliens gavnlige egenskaber er særlig interessante, idet sammensætningen af næringsstoffer i forhold til andre olier, gør olien helt unik. 
Rose Hip Oil indeholder fedtsyren linolsyre (linoleic acid) med et højt indhold på 36-55%. Denne fedtsyre står bl.a. for reparation af huden og for at bekæmpe betændelse (inflammation). Har man bumser og akne kan olien være fortrinlig til at dræbe bakterier og pleje ens hud.
Linolsyre er super effektiv til forbedring af sår, ar og god ved sårheling, da linolsyren virker reparerende og genopbyggende på huden.
Ved akne påføres olien direkte på huden. Anvend 2-3 dråber, som gnides ind i hænderne og masser olien ind i ansigtet eller blot det betændte område. Vælg god hybenkerneolie af høj kvalitet og forebyg samtidig rynker og linjer.

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar