Guide til virksom anti age pleje

Hvilke hudplejeprodukter skal du vælge?

Regel nr. 1: HUSK SOLCREMEN

solcreme

Anti age bølgen er over os.  Hele tiden lanceres der nye produkter og vi er konstant på udkig efter nye skønhedstips og behandlinger.
Alt som kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen er interessant, og det er derfor meget naturligt, at vi på et eller andet tidspunkt stopper op og kommer i tvivl om, hvad der virker og hvilke produkter har en effekt i denne jungle af hudplejeprodukter og hudbehandlinger. 
God hudpleje går ud på at bevare og opbygge så meget kollagen i huden som muligt.Vi elsker solens stråler og glemmer ofte, at solbeskyttelse er den vigtigste faktor i forebyggelsen af aldring.  80% af hudens aldring skyldes faktisk solens stråler. 
Din solcreme er den bedste, og meget ofte den billigste investering i anti age plejen. Solskader ses ikke lige med det samme, og slet ikke med det blotte øje. De lurer ofte under overfladen og kan først ses 10-20 år senere.  

Regel nr. 2:  VIGTIGE ANTIOXIDANTER

10% C-vitamin serum

Dagcremer og sera må gerne indeholde højt indhold af antioxidanter, som har en beskyttende effekt mod frie radikaler og hermed menes der bl.a. solens stråler.  De mest kendte antioxidanter er C-vitamin og E-vitamin.  
Kollagen findes og produceres i fibroblasterne i bindevævet, men allerede når vi runder 25 år og endnu ikke kan se nogen tegn på rynker, så begynder fibroblasterne at arbejde langsommere. Det betyder, at dine hudceller nedbryder mere kollagen, end de producerer. 
Med alderen falder produktionen af kollagen. 70 % af hudens vægt udgøres af proteinet kollagen, hvorfor før eller siden vil det resultere i rynker og linjer.
Forskningen viser, at C-vitamin øger cellefornyelsen (uden at cellenedbrydningen samtidig øges). Derved produceres der mere kollagen i huden.
Kosttilskud med C-vitamin har også positiv effekt på vores hud. For at man skal have glæde af C-vitamin, skal det dog tilføres i lidt høje doser, altså minimum 500 mg om dagen, men gerne op til 2 mg.

Regel nr. 3:  A-VITAMIN MEST AKTIV

Retinol Serum

Det er klinisk bevist, at A-vitamin har anti age effekt og har de mest foryngende egenskaber. 
A-vitamin, også kendt som retinol,  har den funktion, at den stimulerer hudens celler til at forny sig og dermed producere kollagen og elastin.  Jo højere indhold af kollagen, desto bedre elasticitet og smukkere hud.
A-vitamin virker ikke kun som anti age middel og behandler rynker og linjer, men er et gennemprøvet behandlig mod acne og pigmentering.
Retinol (A-vitamin) har dokumenteret effekt på rynkereduktion, og er en af de ingredienser, der rent faktisk kan penetrere huden og nå helt ned til fibroblasterne. Retinol virker ved at hæmme det enzym, der nedbryder kollagen, samtidig med at celledelingen øges.
 

Regel nr. 4: PLANTEPEPTIDER & EGF SOM NATURENS BOTOX

egf growth factorNyere forskning viser, at de virkelig effektive ingredienser går efter en direkte påvirkning af fibroblasterne i bindevævet. Altså at optimere selve “fabrikken/produktionen” i huden, frem for kun at pynte facaden lidt op. Det kan ske på følgende måder:

Peptider
er high tech kosmetologi, og kaldes også for “naturlig botox”. Den syntetiske botox destruerer et protein, der indirekte får muskulaturen til at fremstå som konstant anspændt.  Peptider har en positiv indvirkning på fibroblasterne. De bidrager nemlig til at udfylde “hullerne” efter den mistede kollagen, lidt ligesom en “filler”  f.eks. Restylane, bare uden nåle.
EGF, et protein i plantebaseret udgave efter mere end 10 års research. EGF (epidermal growth factor) virker, som et naturligt signalsystem mellem cellerne på hudens overflade og fibroblasterne i bindevævet. Det øger beviseligt cellefornyelsen og hermed produktionen af collagen og elastin.

 

 

 


Regel nr. 5: FRUGTSYRE ER HUDENS BEDSTE VEN

glykolsyre

 

Alphahydroxy Acid dækker over en række forskellige frugtsyre, også kaldet for AHA-frugtsyre.
Frugtsyre er naturlige ingredienser fra frugt, rødder, mandler, og kaldes f.eks. glykolsyre, mandelsyre, mælkesyre. Frugtsyre  m.m. sørger for en generel opfriskning af huden, og kaldes også for et fitnesscenter for huden. De stimulerer nemlig cellerne til at danne mere kollagen.
Frugtsyre fjerner omgående gammel og trist hud. Fregner og solskader lysnes gradvist, mens hudens fugtniveauer boostes og kollagen produktionen stimuleres, som på sigt resulterer i at hudens elasticitet bevares i længere tid. 
Der findes et hav af forskellige eksfolierende frugtsyrer, som har forskellige egenskaber, f.eks. salicylsyre virker anti-inflammatorisk, fjerner bumser, urenheder og forstørrede porer.
 

Regel nr. 6: DERMAROLLER

dermaroller

Dermaroller stimulerer  dannelse af kollagen og samtidig øger optagelsen af vitaminerne i dine hudplejeprodukter. En dermaroller er efterhånden et must i enhver hudplejerutine. Det afhænger kun af dig, hvor ofte du ønsker at bruge den.
Du kan ikke forvente, at din dermaroller fjerner rynker og linjer ved første behandling. Det kræver tålmodighed og kontinuitet. Huden kan ikke producere ekstra kollagen i løbet af natten, men det sker over tid.
Dermarollerbehandlinger kan udføres efter temperament. Du kan anvende korte nåle ofte, altså et par gange om ugen,  og lige supplere med serum, så ved du, at  produktet er optaget af huden.
Dermarollerbehandling med lange nåle kræver længere pauser, så huden kan danne kollagen. Er du ikke lige typen, som husker at anvende din dermaroller, så er de lange nåle en god løsning.
Du udfører en grundig behandling en gang om måneden, eller hver 2. måned og så ved du, at huden knokler på at danne kollagen, og du kan slappe af og have god samvittighed. Du har gjort noget for at huden kan holde sig ung.

Regel nr. 6: SUND KOST

sund kost

 

Vores hud er det største organ vi har og afspejler hurtigt dårlig fordøjelse, hormonelle forandringer, søvnmangel og byture, samt dårlig kost.
Smuk hud kræver sund kost og masser af antioxidanter og vitaminer samt gode planteolier.
Huden er ikke det vigtigste organ, og kan hurtigt nedprioriteres, såfremt andre organer har behov for disse næringsstoffer. 
Så fornuftig kost og masser af antioxidanter og vitaminer fra grønsager og frugt garanterer smukkere hud, idet inflammatoriske processer bremses. 

Regel nr. 6: MOTION

motion

 

 

 

Motion holder ikke kun gang i kroppen, og giver en smuk og veldrejet krop, men virker også afgiftende.
 Jo mere du sveder, desto bedre renser du ud. Øget blodgennemstrømning fjerner affaldsstoffer og stimulerer naturlige væksthormoner.
Videnskabelige studier viser, at 3 timers træning om ugen bremser aldring og spoler din biologiske alder 10 år tilbage.  
 Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning