Forebyg akne

ÅRSAGER TIL AKNE

akne

Uren hud og akne forekommer oftest i ansigtet, brystregionen, ryggen og skulderne på grund af øget talgsektretion.

Man kan have akne i forskellige grader fra meget mild til svær akne. Symptomer starter meget ofte i puberteten. Det er kønshormoner, som stimulerer talgkirtlerne til at danne mere talg, og en overproduktion resulterer i fedtet hud.

Årsagen til akne er således den øgede produktion fedtstoffer i huden, som ved manglende regelmæssig rensning og eksfoliering af huden resulterer i tilstoppede porer.

Urenhederne forværres såfremt der dannes små propper i hårsækkene, et overskud af bakterier i huden giver betændelse og blokerer hårsækkene, hvilket kan føre til pustler. Betændelsestilstande kan udvikle sig til cyster, såfremt betændelsen findes dybt inde i huden.


BEHANDLING AF AKNE

Såfremt akne ikke kræver medicinsk behandling, så handler det først og fremmest om at finde frem til de rette hudplejeprodukter. Daglig rens af ansigtet samt pleje af  huden er vigtig for at reducere udbrud. Reguleres talgsektretion, mens cellefornyelsen stimuleres og infektionerne bekæmpes, så resulterer det i færre bakterier og urenheder.  

Følgende ingredienser burde findes i dine hudplejeprodukter:

 

salicylsyre tonicBHA (salicylsyre): Denne syre har anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber. Salicylsyre kan opløse fedt og derfor særlig god til fedtet hud, tilstoppede porer samt urenheder. Regelmæssig eksfoliering med salicylsyre opløser propperne af fedt, som fører til betændelser.

Niacinamide (vitamin B3): Mindsker betændelsestilstande i huden, hæmmer acnebakterien p. acnes samt reducerer ar og misfarvninger.

inkoxid: Virker inflammationsdæmpende, reducerer overproduktion af fedt i huden, hæmmer acnebakterien p. acnes.

Antioxidanter: Beskytter huden mod frie radikaler, lindrer inflammationer og rødme.

Mandelsyre: En AHA-frugtsyre, som er kendt for sine anti-bakterielle egenskaber, og anvendes ofte til at eksfoliere huden. Mandelsyre har også anti age effekt.

Azelainsyre: Anti-bakteriel antioxidant som beroliger hudirritationer samt virker regulerende på talgproduktionen.

Retinol, retinylpalmitat/-acetat: Mild form for A-vitamin virker regulerende på talgsekretion.


DONT'S VED AKNE

Undgår produkter med alkohol, da disse kan virke udtørrende og får huden til at producere mere talg / fedtstof i huden.

Undgå tung make up, som tilstopper porer og forhindrer huden i at ånde Fjern altid din make-up, altså inden du går i seng. 

Rens din hud med skånsomme renseprodukter, som ikke udtørrer. Gør det gerne x 2 dagligt. Anvend x 1 ugentlig en ansigtsmaske, som går i dybden og fjerner urenheder. 

Undgå peelinger med korn samt scrub som kan irritere huden og forværre akne. Anvend i stedet eksfolierende hudplejeprodukter med f.eks. BHA-syre for at eksfoliere huden.

Har du tendens til akne, så kan solen forværre tilstanden og føre til nye udbrud. Beskyt dig med solcremer frie for olier

Undgå at klemme bumser ud, da det kan forværre akne.