Hvordan anvendes AHA-frugtsyre sikkert?

AHA-serum er kendt som en peelende frugtsyre, som har en eksfolierende effekt. AHA frugtsyre er super effektive til at rense porer, fjerne døde hudceller, reducerer ujævnheder og dermed reducerer farveforskelle og pigmentpletter.
Huden har en naturlig eksfolieringsproces, der opstår, når hudcellerne dannes i det nedre lag af epidermis og derefter migreres til overfladen og afstødes. Formålet er at holde hudens beskyttelsesbarriere intakt ved at afvise gamle hudceller, der kan være beskadiget, forurenet eller indeholde bakterier. Den naturlige eksfolieringsproces aktiveres ved anvendelse af frugtsyre.
AHA frugtsyren sætter også gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen og elastin, der holder huden fyldig og ungdommelig.
Cellefornyelsen bliver langsommere med alderen, og gamle hudceller kan akkumulere på overfladen.Eksfoliering stimulerer cellefornyelsen  og giver forbedret glans, en blødere og jævn hudoverflade, samt færre rynker.Peeling med AHA-frugtsyre

AHA FRUGTSYRE

 

 

frugtsyre eksfolieringDen mest almindeligt anvendte  AHA frugtsyrer, altså Alfahydroxysyre er glykolsyre, mælkesyre, mandelsyre, m.m.
De forskellige frugtsyre har i princippet samme effekt, men deres molekyler er forskellige og deres evne til at trænge gennem huden er ligeledes forskellig. Det er ikke altid, at glykolsyre er den bedste til at løse dine hudproblemer. Alle frugtsyre har deres særlige egenskaber. 
AHA frugtsyre trænger dybt ned i huden og arbejder aktivt for at opretholde en normalt fungerende hud, og arbejder lidt dybere inde i huden end f.eks. en skrubbehandske eller børste. Frugtsyrebehandling kan også afhjælpe tilstoppede porer, acne, tørhed.  Forbedret celleregenerering giver altid sundere hud.
At anvende frugtsyre på huden kan sammenlignes med, at man fjerner falgeraf gammel maling inden man maler. Det skal dog ikke altid tages helt bogstaveligt. Huden falder ikke af i flager. Du registrerer blot efter behandlingen at huden virker fornyet, frisk, blød og lækker.
Milde peelinger har ikke den effekt, hvor huden kan trækkes af. De fjerner hurtigt og effektivt døde hudceller, men på en skånsom måde. Det giver plads til friske, nye hudceller og effekten er umiddelbar, da huden virker frist, fugtet og med flot glød.
Frugtsyrebehandlinger skal derfor opfattes som en måde at genoplive huden, som også virke fornyende og foryngende.
Er du helt nybegynder i forhold til frugtsyrebehandlinger, så start med hudplejeprodukter med lavt indhold af AHA frugtsyre. Uanset din hudtype er det altid en god ide at teste produkterne på et lille område inden man kaster sig ud i en hel behandling.  Mørkere hudtyper kan megel vel være mere sensitive over for frugtsyre end lysere hudtyper, derfor er det sikrest at teste produktet.  

Mandelic Acid & pH

Mandelsyre - Mandelic Acid er en af de frugtsyre, som trods større molekyler er perfekt året rundt, da den ikke gør huden sensitiv overfor sollys.  Mandelsyre kan anvendes af alle hudtyper, er god til at fjerne urenheder samt forbedre hudens fugtbalance. 
mandelsyreHar du tendens til urenheder og betændelsestilstande i huden, tørhed, acne eller rosacea, så bør du altid starte med lave koncentrationer af frugtsyre.
Normale hudtyper kan tolerere hudplejeprodukter med højere koncentration syre,  som i princippet et det ultimative mål i forhold til anvendelse af frugtsyre.
Gradvis tilpasning giver dig garanti for optimal behandling uden hudirritation og smukkere hud. Ved regelmæssig brug vil du begynde at se en stigning i cellefornyelsen, en forbedret hudtone, flotter glød, færre pigmentpletter, pænere ar.


Glykolsyre & pH

glykolsyreGlykolsyre - Glycolic Acid er ideel, såfremt du ønsker at mindske fine linjer, og reducere solskader, hyperpigmentering eller leverpletter.
Glykolsyre er en af de mest effektive for anti-aging ingredienser, og perfekt til at optimere kollagenproduktion, bedre din hudtone på grund af dens exfoliativ peelingeffekt.
For at være effektiv kræver glykolsyre koncentrationer på omkring 10% - og for at opretholde glykolsyrens styrke skal disse være i sure præparater med lav pH. Desværre fører denne lavere pH til en højere risiko for hudfølsomhed, tørhed og irritation, så det kræver ligeledes en gradvis introduktion i små mængder og forsigtig tilgang til anvendelse af frugtsyre.
Den optimale pH er 3, hvor ingen gener registreres, men lavere pH giver bedre effekt og resultater. Udløser det tørhed, så skal du anvende produkterne med flere pauser og altid huske introfasen med lavere koncentration eller højere pH.
Jo lavere pH af et produkt, desto større er effekten. Den optimale effekt opnås ved en pH på 3, som giver sikker og komfortabel behandling uden gener. Produkter med høj pH på over 6 har ingen eksfolierende effekt.

Behandlingsprocedure

  • Lave koncentrationer: Peelinger, tonic eller renseprodukter med frugtsyre indeholder lav koncentration frugtsyre, omkring 5-10% og disse kan anvendes dagligt.
  • Mellemstærke koncentrationer:  AHA-frugtsyre, f.eks. 25% - 35% skaber hurtigere resultater, men anvendes som kurbehandling og slet ikke dagligt. Mellemstærke frugtsyre skal helst udføres efter/vinter. Udfører du behandlinger i forår/sommer, så husk en god solcreme med solfaktor som dagcreme.
  • Resultater: Allerede ved de første behandlinger burde man kunne se resultater med behandlinger med mellemstærke frugtsyre. Det er vigtigt, at man gentager behandlinger for optimal effekt. Start med kort behandlingstid på 2-7 min. første gang du bruger AHA frugtsyre. Man kan opleve let svien under behandlingen, hvilket er helt normalt. 
OBS: Behandlinger med AHA-frugtsyre skal ikke sammenlignes med de peelinger læger udfører. Hudlæger anvender stærke peelinger med høje koncentrationer 50-80%  og udbedrer dermed en hel anden type hudskader.

AHA frugtsyre & Hudproblem

MODEN HUD ELLER SOLSKADET HUD

moden hud

Når vi er unge fornyes hudcellerne hver 12-19. dag. 
Processen forløber langsommere jo ældre vi bliver. Det tager i gennemsit 28-35 dage i 40-50 års alderens, og helt op til 90 dage i 60-80 års alderen.
Med alderen kan huden ikke skille sig af med døde huceller i samme omfang som tidligere. Cellefornyelsen som huden tidligere tog hånd om selv kan fremmes og optimeres med eksfoliering.
Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre. Retinol, og C-vitamin
Kurbehandling med mellemstærk AHA-frugtsyre over 4-8 uger. Efter kurbehandlingen kan man anvende Retinol (A-vitaminprodukter) og/eller C-vitaminprodukter. Nedenfor kan du finde forslag til produkter.

 

 

 

GLYKOLSYRE SERUMRETINOL OG C VITAMINRENEW EXTREME EKSFOLIERENDE KIT

 ACNE ELLER FEDTET HUD

acne

Alle unge mennesker med tendens til fedtet hud og acne danner alt for mange nye hudceller. 
Frugtsyrebehandling hjælper dig af med det overskud af hudceller, som kan tilstoppe porerne, som kan føre til betændelse, bumser og urenheder. 
Daglig rens med milde tonics som f.eks. Mandelic Acid renser huden effektivt. Det er den daglige og omhyggelige pleje af huden, der har størst effekt.
Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre, gerne med salicylsyre, mandelsyre, retinol
Start med salicylsyre og se om de løser dit problem. Hvis ikke, prøv mellemstærk frugtsyre som kurbehandling over 4-8 uger.
Efter kurbehandlingen med AHA-frugtsyre, anvend produkter med Retinol. Retinol skal IKKE anvendes som spotgel, altså punktvis, men i hele ansigtet. Forslag til produkter

 

glykolsyre serumAHA FRUIT ACIDMANDELIC ACID

 

 

 

  

PIGMENTERING & ALDERSPLETTER

pigmenteringHyperpigmentering indebærer en brun misfarvning af huden.
Årsagen kan være et øget indhold af pigment i huden (melanin), et stigende antal i pigmentproducerende celler (melanocytter), eller restpigment af andre stoffer, som huden udsættes for.
Eksfoliering fjerner gradvist de pigmenterede celler bort og fremmer optagelsen af pigmenthæmmende stoffer. Hudplejeprodukter kan ikke fjerne pigmentering fra det ene øjeblik til det andet, men kan minimere problemet over tid. 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre virker på solskader, ellers Kojicsyre. 
Glykolsyre, AHA-frugtsyre samt Kojicsyre behandler pigmentering. AHA-frugtsyre: Mandelsyre, Glykolsyre, Citronsyre virker lysende på solskader. Behandlinger skal udføres 1 x om ugen igennem en periode på 2-3 måneder og gerne efter/vinter, så man kan undgå solen i denne periode.

 

 

 

AHA FRUIT ACID

glykolsyre

renew extreme kit


KONTRAINDIKATIONER FOR ANVENDELSE AF AHA-FRUGTSYRE

  • Bruger du peelinger fra forskellige hudplejeserier, skal du holde pauser på minimum 2 uger før genbehandling, da frugtsyrepræparater kan have forskellig sammensætning og pH-værdi.
  • Du må ikke eksfoliere rød eller irriteret hud, eller solbrændt hud.
  • Bruger du receptpligtige hudpleje og eksfolierende præparater, skal du ikke anvende frugtsyrepræparater.
  • Ved anvendelse af receptpligtige retinolpræparater, bør du vente 2-3 måneder efter du er ophørt med at bruge produktet, før du udfører eksfolierende behandlinger.

 

 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning