Hvordan anvendes AHA-frugtsyre sikkert?

AHA-serum er kendt som en peelende frugtsyre, som har en eksfolierende effekt. AHA frugtsyre er super effektive til at rense porer, fjerne døde hudceller, reducerer ujævnheder og dermed reducerer farveforskelle og pigmentpletter.
Huden har en naturlig eksfolieringsproces, der opstår, når hudcellerne dannes i det nedre lag af epidermis og derefter migreres til overfladen og afstødes. Formålet er at holde hudens beskyttelsesbarriere intakt ved at afvise gamle hudceller, der kan være beskadiget, forurenet eller indeholde bakterier. Den naturlige eksfolieringsproces aktiveres ved anvendelse af frugtsyre.
AHA frugtsyren sætter også gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen og elastin, der holder huden fyldig og ungdommelig.
Cellefornyelsen bliver langsommere med alderen, og gamle hudceller kan akkumulere på overfladen.Eksfoliering stimulerer cellefornyelsen  og giver forbedret glans, en blødere og jævn hudoverflade, samt færre rynker.Peeling med AHA-frugtsyre

AHA FRUGTSYRE

 

 

frugtsyre eksfolieringDen mest almindeligt anvendte  AHA frugtsyrer, altså Alfahydroxysyre er glykolsyre, mælkesyre, mandelsyre, m.m.
De forskellige frugtsyre har i princippet samme effekt, men deres molekyler er forskellige og deres evne til at trænge gennem huden er ligeledes forskellig. Det er ikke altid, at glykolsyre er den bedste til at løse dine hudproblemer. Alle frugtsyre har deres særlige egenskaber. 
AHA frugtsyre trænger dybt ned i huden og arbejder aktivt for at opretholde en normalt fungerende hud, og arbejder lidt dybere inde i huden end f.eks. en skrubbehandske eller børste. Frugtsyrebehandling kan også afhjælpe tilstoppede porer, acne, tørhed.  Forbedret celleregenerering giver altid sundere hud.
At anvende frugtsyre på huden kan sammenlignes med, at man fjerner falgeraf gammel maling inden man maler. Det skal dog ikke altid tages helt bogstaveligt. Huden falder ikke af i flager. Du registrerer blot efter behandlingen at huden virker fornyet, frisk, blød og lækker.
Milde peelinger har ikke den effekt, hvor huden kan trækkes af. De fjerner hurtigt og effektivt døde hudceller, men på en skånsom måde. Det giver plads til friske, nye hudceller og effekten er umiddelbar, da huden virker frist, fugtet og med flot glød.
Frugtsyrebehandlinger skal derfor opfattes som en måde at genoplive huden, som også virke fornyende og foryngende.
Er du helt nybegynder i forhold til frugtsyrebehandlinger, så start med hudplejeprodukter med lavt indhold af AHA frugtsyre. Uanset din hudtype er det altid en god ide at teste produkterne på et lille område inden man kaster sig ud i en hel behandling.  Mørkere hudtyper kan megel vel være mere sensitive over for frugtsyre end lysere hudtyper, derfor er det sikrest at teste produktet.  

Mandelic Acid & pH

Mandelsyre - Mandelic Acid er en af de frugtsyre, som trods større molekyler er perfekt året rundt, da den ikke gør huden sensitiv overfor sollys.  Mandelsyre kan anvendes af alle hudtyper, er god til at fjerne urenheder samt forbedre hudens fugtbalance. 
mandelsyreHar du tendens til urenheder og betændelsestilstande i huden, tørhed, acne eller rosacea, så bør du altid starte med lave koncentrationer af frugtsyre.
Normale hudtyper kan tolerere hudplejeprodukter med højere koncentration syre,  som i princippet et det ultimative mål i forhold til anvendelse af frugtsyre.
Gradvis tilpasning giver dig garanti for optimal behandling uden hudirritation og smukkere hud. Ved regelmæssig brug vil du begynde at se en stigning i cellefornyelsen, en forbedret hudtone, flotter glød, færre pigmentpletter, pænere ar.

 

AHA MANDELIC ACID CREAM indeholder 10% AHA og er en mild natcreme, som kan anvendes hver aften. Den udløser ikke sensitivitet, kan anvendes året rundt, inkl. sommer og vinter. 


Glykolsyre & pH

Glykolsyre - Glycolic Acid 25% er ideel, såfremt du ønsker at mindske fine linjer, og reducere solskader, hyperpigmentering eller leverpletter.
glykolsyreGlykolsyre er en af de mest effektive for anti-aging ingredienser, og perfekt til at optimere kollagenproduktion, bedre din hudtone på grund af dens exfoliativ peelingeffekt.
For at være effektiv kræver glykolsyre koncentrationer på omkring 10% - og for at opretholde glykolsyrens styrke skal disse være i sure præparater med lav pH. Desværre fører denne lavere pH til en højere risiko for hudfølsomhed, tørhed og irritation, så det kræver ligeledes en gradvis introduktion i små mængder og forsigtig tilgang til anvendelse af frugtsyre.
Den optimale pH er 3, hvor ingen gener registreres, men lavere pH giver bedre effekt og resultater. Udløser det tørhed, så skal du anvende produkterne med flere pauser og altid huske introfasen med lavere koncentration eller højere pH.
Jo lavere pH af et produkt, desto større er effekten. Den optimale effekt opnås ved en pH på 3, som giver sikker og komfortabel behandling uden gener. Produkter med høj pH på over 6 har ingen eksfolierende effekt.

Ferulic Acid & solskader

Ferulinsyre - Ferulic Acid fungerer som andre antioxidanter, idet det hjælper med at bremse aldringsprocessen ved at reducere virkningerne af skadelige frie radikaler på huden. Det menes også at beskytte mod solskader samt hjælpe med hudens regenereringsfunktioner til at tackle hud, der allerede er blevet overeksponeret. 
ferulic acidHvis virkningerne af aldring er et problem for dig, er ferulinsyre en god måde at bremse tegnene, takket være dens evne til at bekæmpe frie radikaler og bremse aldringsprocessen forårsaget af oxidation. Fordi det stabiliserer mere problematiske antioxidanter, såsom det meget oxidative C-vitamin, får det faktisk andre hudplejeingredienser til at arbejde endnu hårdere og vare længere.
Perfekt til dig med hudskader, og dig med ønsket om at bremse aldring. Gradvis tilpasning giver dig garanti for optimal behandling uden hudirritation og smukkere hud. Ved regelmæssig brug vil du begynde at se en stigning i cellefornyelsen, en forbedret hudtone, flot glød, færre solskader. 

 

ANTI AGE PEEL indeholder 10% Ferulic Acid og kan anvendes x 1 ugentlig som kurbehandling. Ferulic Acid kan anvendes året rundt, inkl. sommer og vinter. 

 

 


 

Laktobionsyre & solskader

Laktobionsyre - Lactic Acid 40% er ideel, såfremt du ønsker at mindske fine linjer, og reducere solskader, hyperpigmentering eller leverpletter.
glow peel hyperpigmenteringMælkesyre er yderst skånsom ved huden og udløser ikke hudirritationer. Ligesom sine fætre er Lactic Acid effektiv til at optimere kollagenproduktion, bedre din hudtone på grund af dens exfoliativ peelingeffekt.
For at være effektiv kræver glykolsyre koncentrationer på omkring 10%, men gerne højere og en pH under 3. Trods den lave pH kan Lactic Acid anvendes af alle hudtyper, inkl. den mest sensitive type. Det er den helt rigtige frugtsyre til dig, som lider af tendens til rosacea og rødme i huden. 
Laktobionsyre er perfekt til at behandle betændelsestilstande i huden, udbredte tørhedstegn og derfor super effektiv til moden hud, som ikke kan rigtig får bugt med tørhedstegn. 
 

 

Salicylsyre & urenheder

Salicylsyre- Salicylic Acid er en beta-hydroxysyre, BHA.  Denne struktur er vigtig, fordi den gør salicylsyre mere olieopløselig, så den kan trænge ind i hudens porer. 
acne peel Både alfa- og beta-hydroxy-syrer eksfolierer huden, men AHA'er er vandopløselige, mens BHA'er er olieopløselige, Generelt trænger olieopløselige ingredienser gennem lipidlagene mellem hudcellerne lettere. Med andre ord kan olieopløselige ingredienser trænge ind i huden på et dybere niveau end deres vandopløselige modstykker.
Mens AHA'er fungerer godt på hudens overflade for at løsne gammel, død hud og afsløre frisk nyere hud, så fungerer salicylsyre dybere og er i stand til at trænge ind i porerne for at fjerne urenhederne.
 

 


Behandlingsprocedure

  • Lave koncentrationer: Peelinger, tonic eller renseprodukter med frugtsyre indeholder lav koncentration frugtsyre, omkring 5-10% og disse kan anvendes dagligt.
  • Mellemstærke koncentrationer:  AHA-frugtsyre, f.eks. 25% - 45% skaber hurtigere resultater, men anvendes som kurbehandling og slet ikke dagligt. Mellemstærke frugtsyre skal helst udføres efter/vinter. Udfører du behandlinger i forår/sommer, så husk en god solcreme med solfaktor som dagcreme.
  • Resultater: Allerede ved de første behandlinger burde man kunne se resultater med behandlinger med mellemstærke frugtsyre. Det er vigtigt, at man gentager behandlinger for optimal effekt. Start med kort behandlingstid på 2-7 min. første gang du bruger AHA frugtsyre. Man kan opleve let svien under behandlingen, hvilket er helt normalt. 
OBS: Behandlinger med AHA-frugtsyre skal ikke sammenlignes med de peelinger læger udfører. Hudlæger anvender stærke peelinger med høje koncentrationer 50-80%  og udbedrer dermed en hel anden type hudskader.

AHA frugtsyre & Hudproblem

MODEN HUD ELLER SOLSKADET HUD

moden hud

Når vi er unge fornyes hudcellerne hver 12-19. dag. 
Processen forløber langsommere jo ældre vi bliver. Det tager i gennemsit 28-35 dage i 40-50 års alderens, og helt op til 90 dage i 60-80 års alderen.
Med alderen kan huden ikke skille sig af med døde huceller i samme omfang som tidligere. Cellefornyelsen som huden tidligere tog hånd om selv kan fremmes og optimeres med eksfoliering.
Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre,  kombineret med Retinol, og C-vitamin for at opbygge huden. 
Kurbehandling med mellemstærk AHA-frugtsyre over 4-8 uger. Efter kurbehandlingen kan man anvende Retinol (A-vitaminprodukter) og/eller C-vitaminprodukter. Nedenfor kan du finde forslag til produkter.

 

 

 

GLYKOLSYRE SERUManti age peel

glow peelACNE ELLER FEDTET HUD

acne

Alle unge mennesker med tendens til fedtet hud og acne danner alt for mange nye hudceller. 
Frugtsyrebehandling hjælper dig af med det overskud af hudceller, som kan tilstoppe porerne, som kan føre til betændelse, bumser og urenheder. 
Daglig rens med milde tonics som f.eks. Mandelic Acid renser huden effektivt. Det er den daglige og omhyggelige pleje af huden, der har størst effekt.
Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre, gerne med salicylsyre, mandelsyre, glykolsyre, azelainsyre,  og som behandlingsprodukt retinol.
Start med salicylsyre og se om de løser dit problem. Hvis ikke, prøv mellemstærk frugtsyre som kurbehandling over 4-8 uger.
Efter kurbehandlingen med AHA-frugtsyre, anvend produkter med Retinol. Retinol skal IKKE anvendes som spotgel, altså punktvis, men i hele ansigtet. Forslag til produkter

 

glykolsyre serumacne peel

mandelic acid tonic

 

  

PIGMENTERING & ALDERSPLETTER

pigmenteringHyperpigmentering indebærer en brun misfarvning af huden.
Årsagen kan være et øget indhold af pigment i huden (melanin), et stigende antal i pigmentproducerende celler (melanocytter), eller restpigment af andre stoffer, som huden udsættes for.
Eksfoliering fjerner gradvist de pigmenterede celler bort og fremmer optagelsen af pigmenthæmmende stoffer. Hudplejeprodukter kan ikke fjerne pigmentering fra det ene øjeblik til det andet, men kan minimere problemet over tid. 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre virker på solskader, f.eks. Ferulic Acid, Lactobioitic Acid, Glycyrrhetinic Acid 
Glykolsyre, Ferulinsyre, Mandelsyre, Glykolsyre, Mælkesyre virker lysende på solskader. Behandlinger skal udføres 1 x om ugen igennem en periode på 2-3 måneder og gerne efter/vinter, så man kan undgå solen i denne periode.

 

glow peel

anti age peel

glycolic acid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

KONTRAINDIKATIONER FOR ANVENDELSE AF AHA-FRUGTSYRE

  • Bruger du peelinger fra forskellige hudplejeserier, skal du holde pauser på minimum 2 uger før genbehandling, da frugtsyrepræparater kan have forskellig sammensætning og pH-værdi.
  • Du må ikke eksfoliere rød eller irriteret hud, eller solbrændt hud.
  • Bruger du receptpligtige hudpleje og eksfolierende præparater, skal du ikke anvende frugtsyrepræparater.
  • Ved anvendelse af receptpligtige retinolpræparater, bør du vente 2-3 måneder efter du er ophørt med at bruge produktet, før du udfører eksfolierende behandlinger.

 

 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning