Hvordan anvender man AHA-frugtsyre

aha frugtsyre og pigmentering

 

 

Din hud består af millioner døde hudceller og nye celler. Hudceller dannes i det øverste hudlag. Gamle hudceller mister med tiden fugt og falder selv af, men det fungerer ikke altid lige så hurtigt og let.

Eksfolierende produkter fjerner hurtigt og effektivt døde hudceller og giver dermed plads til friske nye hudceller. Eksfoliering af huden kan sammenlignes med at man fjerner flager af gammel maling inden man maler. 

Effekten er umiddelbar og huden virker frisk, fugtet og jævn, og efterfølgende absorberes ens hudplejeprodukter meget bedre.

Eksfoliering er en hurtig og nem måde at genoplive, forny og forynge din hud. Eksfoliering hjælper med at bekæmpe tegn på aldring, samt acne og urenheder. 

 

 

 


Peeling med AHA-frugtsyre

kemisk peeling

 

 

Den mest almindeligt anvendte  AHA frugtsyrer, altså Alfahydroxysyre er glykolsyre, mælkesyre, mandelsyre, m.m. 

 

De forskellige frugtsyre har i princippet samme effekt, men deres molekyler er forskellige og deres evne til at trænge gennem huden ligeledes forskellig.

 

Det er ikke altid, at glykolsyre er den bedste til at løse dine hudproblemer. Alle frugtsyre har deres særlige egenskaber. 

 

Er du helt nybegynder i forhold til frugtsyrebehandlinger, så start med hudplejeprodukter med lavt indhold af AHA frugtsyre.

Uanset din hudtype er det altid en god ide at teste produkterne på et lille område inden man kaster sig ud i en hel behandling. 

 

Mørkere hudtyper kan megel vel være mere sensitive over for frugtsyre end lysere hudtyper, derfor er det sikrest at teste produktet.  


Mandelic Acid & pH

 

mandelsyreMandelsyre - Mandelic Acid er en af de frugtsyre, som trods større molekyler er perfekt året rundt, da den ikke gør huden sensitiv overfor sollys.  Mandelsyre kan anvendes af alle hudtyper, er god til at fjerne urenheder samt forbedre hudens fugtbalance. 

 

Har du tendens til urenheder og betændelsestilstande i huden, tørhed, acne eller rosacea, så bør du altid starte med lave koncentrationer af frugtsyre.

 

Normale hudtyper kan tolerere formler med højere procenter, som i princippet et det ultimative mål i forhold til anvendelse af frugtsyre.

 

Gradvis tilpasning giver dig garanti for optimal behandling uden hudirritation og smukkere hud. Ved regelmæssig brug vil du begynde at se en stigning i celleomsætning, forbedringen i udseendet af ujævne hudtone,  ardannelse, rynker og pigmentering.


Glykolsyre & pH

glykolsyreGlykolsyre - Glycolic Acid er ideel for dem, der ønsker at forbedre udseendet af fine linjer, solskader, hyperpigmentering eller leverpletter.

 

Glykolsyre er en af de mest effektive for anti-aging ingredienser, og perfekt til at optimere kollagenproduktion, bedre  din hudtone på grund af dens exfoliative og peeling effekt.
 

For at være effektiv kræver glykolsyre koncentrationer på omkring 10% - og for at opretholde glykolsyrens styrke skal disse være i sure præparater med lav pH.

 

Desværre fører denne lavere pH til en højere risiko for hudfølsomhed, tørhed og irritation, så det kræver ligeledes en gradvis introduktion i små mængder og forsigtig tilgang til anvendelse af frugtsyre.

 

Den optimale pH er 3, hvor ingen gener registreres, men lavere pH giver bedre effekt og resultater. Udløser det tørhed, så skal du anvende produkterne med flere pauser og altid huske introfasen med lavere koncentration eller højere pH.

 

Jo lavere pH af et produkt, desto større er effekten. Den optimale effekt opnås ved en pH på 3, som giver sikker og komfortabel behandling uden gener. Produkter med høj pH på over 6 har ingen eksfolierende effekt.

 


AHA-frugtsyre & anvendelse

aha -frugtsyre

 

 

Lave koncentrationer:

Peelinger, tonic eller renseprodukter med frugtsyre har som regel forholdsvis lave koncentrationer alphahydroxyacid. Disse kan anvendes dagligt.

 

Mellemstærke koncentrationer: 

AHA-frugtsyre, f.eks. 25% - 35% skaber hurtigere resultater. Mellemstærke frugtsyre skal helst udføres efter/vinter. Udfører du behandlinger i forår/sommer, så husk en god solcreme med solfaktor som dagcreme.

 

Resultater:

Allerede ved de første behandlinger burde man kunne se resultater. Det er vigtigt, at man gentager behandlinger for optimal effekt.

Behandlingstid:

Start med kort behandlingstid på 2-7 min. første gang du bruger AHA frugtsyre. Man kan opleve let svien under behandlingen, hvilket er helt normalt. 


OBS: Behandlinger med AHA-frugtsyre skal ikke sammenlignes med de peelinger læger udfører. Hudlæger anvender stærke peelinger med høje koncentrationer 50-80%  og udbedrer dermed hudskader i de dybere hudlag, f.eks. dybe ar, kraftige solskader m.m. Effekten af disse peelinger er derfor større og bedre.


AHA frugtsyre & Hudproblem

MODEN HUD ELLER SOLSKADET HUD

moden hud

 

Når vi er unge fornyes hudcellerne hver 12-19. dag. 

 

Processen forløber langsommere jo ældre vi bliver. Det tager i gennemsit 28-35 dage i 40-50 års alderens, og helt op til 90 dage i 60-80 års alderen.

 

Med alderen kan huden ikke skille sig af med døde huceller i samme omfang som tidligere. Cellefornyelsen som huden tidligere tog hånd om selv kan fremmes og optimeres med eksfoliering.

 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre. Retinol, og C-vitamin

 

Kurbehandling med mellemstærk AHA-frugtsyre over 4-8 uger. Efter kurbehandlingen kan man anvende Retinol (A-vitaminprodukter) og/eller C-vitaminprodukter.

 

 


Forslag til Produktvalg:     

Norel : Glykolsyre Serum 25%

Norel: Rejuvenating Serum med Retinol & C-vitamin

Norel: Renew Extreme:  Phytic Acid Serum 25% - Retinol 5% - 10% C-vitamin Serum

 ACNE ELLER FEDTET HUD


acne

 

Alle unge mennesker med tendens til fedtet hud og acne danner alt for mange nye hudceller. 

 

Eksfoliering kan dermed hjælpe af med det overskud af hudceller, som kan tilstoppe porerne, som kan føre til betændelsestilstande, flere urenheder og bumser. 

 

Man skal rense huden grundigt og dagligt kan man anvende produkter med milde frugtsyre. Det er den daglige og omhyggelige pleje af huden, der har størst effekt. 

 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre, gerne med salicylsyre, Retinol

 

Start med salicylsyre og se om de løser dit problem. Hvis ikke, prøv mellemstærk frugtsyre som kurbehandling over 4-8 uger.

 

Efter kurbehandlingen med AHA-frugtsyre, anvend produkter med Retinol. Retinol skal IKKE anvendes som spotgel, altså punktvis, men i hele ansigt. 


Forslag til Produktvalg :

Norel: Glykolsyre Serum 25%

Clarena: AHA-frugtsyre Serum 35%

Norel: Retinol Serum 5% 

  

PIGMENTERING & ALDERSPLETTER


pigmenteringHyperpigmentering indebærer en brun misfarvning af huden.

 

Årsagen kan være et øget indhold af pigment i huden (melanin), et stigende antal i pigmentproducerende celler (melanocytter), eller restpigment af andre stoffer, som huden udsættes for.

 

Eksfoliering fjerner gradvist de pigmenterede celler bort og fremmer optagelsen af pigmenthæmmende stoffer. Hudplejeprodukter kan ikke fjerne pigmentering fra det ene øjeblik til det andet, men kan minimere problemet over tid. 

 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre virker på solskader, ellers Kojicsyre. 

 

Kojicsyre behandler pigmentering, og andre gode AHA-frugtsyre: Mandelsyre, Glykolsyre, Citronsyre,   virker lysende på solskader. Behandlinger skal udføres 1 x om ugen igennem en periode på 2-3 måneder og gerne efter/vinter, så man kan undgå solen i denne periode. 

 


Forslag til Produktvalg :

Norel: Glykolsyre Serum 25%

Clarena: AHA-frugtsyre Serum 35%

Norel: Mandelic Acid Serum 50%

Clarena: Anti Hyperpigmentation Serum 50%

 


KONTRAINDIKATIONER FOR ANVENDELSE AF AHA-FRUGTSYRE

  • Bruger du peelinger fra forskellige hudplejeserier, skal du holde pauser på minimum 2 uger før genbehandling, da frugtsyrepræparater kan have forskellig sammensætning og pH-værdi.
  • Du må ikke eksfoliere rød eller irriteret hud, eller solbrændt hud.
  • Bruger du receptpligtige hudpleje og eksfolierende præparater, skal du ikke anvende frugtsyrepræparater.
  • Ved anvendelse af receptpligtige retinolpræparater, bør du vente 2-3 måneder efter du er ophørt med at bruge produktet, før du udfører eksfolierende behandlinger.

 

 

Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning