Hvordan anvender man AHA-frugtsyre

Huden består af millioner døde og nye celler. Hudceller dannes i det øverste hudlag. Cellerne mister med tiden fugt og falder selv af, men det fungerer ikke altid lige så hurtigt og let. Eksfolierende produkter fjerner hurtigt og effektivt døde hudceller og giver dermed plads til friske nye hudceller.

Eksfoliering af huden kan sammenlignes med at man fjerner flager af gammel maling inden man maler.  Effekten er umiddelbar og huden virker frisk, fugtet og jævn, og efterfølgende absorberes ens hudplejeprodukter meget bedre.  

Mild Peeling med 25-35% AHA-frugtsyreaha frugtsyre

  • Mild Peeling med AHA er en overfladisk behandling af det yderste hudlag. Denne type peeling giver din hud en jævn og regelmæssig hudfarve. Din hud vil virke glattere og se mere frisk ud. 

 

  • AHA-frugtsyre virker regulerende på fedtet hud, ved urenheder og akne, og er et oplagt valg, når man ønsker at fjerne hudorme og bumser.

 

  • AHA-frugtsyre virker lige så fantastisk på tør hud og moden hud. 

 

  • Mild Peeling reducerer små overfladiske rynker, samt øger mængden af hyaluronsyre i huden. Dette skyldes, at AHA-frugtsyren arbejder i det hudlag, hvor overhudceller skabes.

 

  • Dannelsen af overhudceller øges efter behandlingen og de naturligt fugtbindende stoffer øges. Effekten efter behandlingen er glattere og mere fast hud.

Hvordan virker frugtsyre?

Den mest almindeligt anvendte  AHA frugtsyrer, altså Alfahydroxysyre er glykolsyre, mælkesyre, mandelsyre,  m.m.

De forskellige frugtsyre har i princippet samme effekt, men deres molekyler er forskellige og deres evne til at trænge gennem huden ligeledes forskellig.

Det er ikke altid, at glykolsyre er den bedste til at løse dine hudproblemer. Alle frugtsyre har deres særlige egenskaber.

Mandelsyre er en af de frugtsyre, som trods større molekyler er perfekt året rundt, da den ikke gør huden sensitiv overfor sollys. Den kan ligeledes anvendes af alle hudtyper og er god til at fjerne urenheder samt forbedre moden huds udseende og fugtbalance. 
Når du køber frugtsyre, skal du overveje pH værdien.

Jo lavere pH er, dvs. jo mere sur opløsningen er, jo større er effekten på cellenydannelsen. Den maksimale stimulation af cellenydannelsen opnås ved en pH på 3, som giver sikker og komfortabel behandling uden gener. Ved stigende pH falder aktiviteten af AHA, og ved en pH på over 6 er der ingen aktivitet og dermed ingen effekt af behandlingen. 

Mellemstærke AHA-frugtsyreglycolic acid


Behandlinger med mellemstærke AHA-frugtsyre, f.eks. 25% skal helst udføres efter/vinter. Udfører du behandlinger i forår/sommer, så husk en god solcreme med solfaktor som dagcreme.

 

Allerede ved de første behandlinger burde man kunne se resultater. Det er vigtigt,  at man gentager behandlinger for optimal effekt og stopper med at anvende AHA. Kurbehandlinger kan udføres x 2 årligt.

Start med kort behandlingstid på 2-7 min. første gang du bruger AHA frugtsyre. Test evt. på dit håndled om du kan tåle AHA - frugtsyre. Man kan opleve let svien under behandlingen, hvilket er helt normalt. 

 

Behandlinger med AHA-frugtsyre skal ikke sammenlignes med de peelinger læger udfører. Hudlæger anvender stærke peelinger med høje koncentrationer 50-80%  og udbedrer dermed hudskader i de dybere hudlag, f.eks. dybe ar, kraftige solskader m.m. Effekten af disse peelinger er derfor større og bedre.

AHA frugtsyre & Hudproblem


moden hud 
MODEN HUD ELLER SOLSKADET HUD

Når vi er unge fornyes hudcellerne hver 12-19. dag. Processen forløber langsommere jo ældre vi bliver og det tager i gennemsit 28-35 dage i 40-50 års alderens, og  helt op til 90 dage i 60-80 års alderen.

Med alderen kan huden ikke  skille sig af med døde huceller i samme omfang som tidligere, og eksfoliering viser sig at være mere og mere effektiv. Cellefornyelsen som huden tidligere tog hånd om selv kan fremmes og optimeres med eksfoliering.

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre. Retinol, og C-vitamin

  • Kurbehandling med mellemstærk AHA-frugtsyre over 4-8 uger. Efter kurbehandlingen kan man anvende Retinol (A-vitaminprodukter) og/eller C-vitaminprodukter.

Forslag til Produktvalg :


fedtet hud
ACNE ELLER FEDTET HUD


Alle unge mennesker med tendens til fedtet hud og acne danner alt for mange nye hudceller. Eksfoliering kan dermed hjælpe af med det overskud af hudceller, som kan tilstoppe porerne, som kan føre til betændelsestilstande, flere urenheder og bumser. 

 

Ung hud danner rigtig meget fedtstof, som i princippet gør huden lækker og smidig, men det kan også være for meget. Man skal rense huden grundigt og dagligt kan man anvende produkter med milde frugtsyre. Det er den daglige og omhyggelige pleje af huden, der har størst effekt. 

 

 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre, gerne med salicylsyre, Retinol

 

  • Start med salicylsyre og se om de løser dit problem. Hvis ikke, prøv mellemstærk frugtsyre som kurbehandling over 4-8 uger.

  • Efter kurbehandlingen med AHA-frugtsyre, anvend produkter med Retinol. De skal IKKE anvendes som spotgel, altså punktvis, men i hele ansigtet, da retinol har regulerende effekt på talgkirtelsekretion.

 

Forslag til Produktvalg :pigmentering

PIGMENTERING & ALDERSPLETTER


Hyperpigmentering indebærer en brun misfarvning af huden. Årsagen kan være et øget indhold af pigment i huden (melanin), et stigende antal i pigmentproducerende celler (melanocytter), eller restpigment af andre stoffer, som huden udsættes for.

 

Eksfoliering fjerner gradvist de pigmenterede celler bort og fremmer optagelsen af pigmenthæmmende stoffer.  Hudplejeprodukter kan ikke fjerne pigmentering fra det ene øjeblik til det andet, men kan minimere problemet over tid. 

 

Produkter: Renseprodukt, Solcreme, AHA-frugtsyre virker på solskader, ellers Kojicsyre. 

 

  • Ved øget pigmentering, vil man anvende kojicsyre, som anvendes i koncentrationer på 1½ - 2 %, hvilket giver fuld effekt med færrest bivirkninger. Behandlingstiden er ca. 3 måneder, har man ingen effekt oplevet efter de 3 måneder, skal man ikke fortsætte behandlingen.

  • Ellers kan anvendes følgende typer AHA-frugtsyre: Mandelsyre, Glykolsyre, Citronsyre,   virker lysende på solskader. Behandlinger skal udføres 1 x om ugen igennem en periode på 2-3 måneder og gerne efter/vinter, så man kan undgå solen i denne periode. 

 

Forslag til Produktvalg :Copyright © DERMADAY.DK  | Alle tekster på siden er beskyttet efter gældende dansk lovgivning